GRADSKO VIJEĆE GRADA POŽEGE – Usvojena odluka o javnim priznanjima i komunalnoj naknadi te niz drugih prijedloga

Datum objave: 31. 1. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Vijećnici Gradskog vijeća Grada Požege održali su jučer svoju 13. sjednicu na kojoj su se našle 22 točke dnevnog reda, među kojima i prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Požege u 2019. godini.

Gradski vijećnici većinom glasova prihvatili su Odluku o komunalnom doprinosu i komunalnoj naknadi. Naime, Hrvatski sabor je na svojoj sjednici održanoj 13. srpnja 2018. godine donio Zakon o komunalnom gospodarstvu koji je pravni temelj za donošenje Odluke o komunalnoj naknadi. Odlukom o komunalnoj naknadi određuju se područja zona u jedinici lokalne samouprave u kojima se naplaćuje komunalna naknada, koeficijent zone za pojedine zone u jedinici lokalne samouprave, koeficijent namjene za nekretnine, rok plaćanja komunalne naknade.

Gradski vijećnici na jučerašnjoj sjednici raspravljali su i o Odluci o obavljanju usluge javnih tržnica na malo, prijedlog odluke o grobljima, Odluka o parkiranju, o obavljanju dimnjačarskih poslova, te o davanju reciklažnog dvorišta na upravljanje Komunalcu Požega d.o.o.

Pred vijećnicima se našao i prijedlog Odluke o visini paušalnog iznosa poreza po krevetu, odnosno po smještajnoj jedinici u kampu kojom je utvrđeno će kako Iznos godišnjeg paušalnog poreza na dohodak po osnovi iznajmljivanja stanova, soba i postelja putnicima i turistima po jednom krevetu biti minimalnih 150 kuna.

“Predlažem da Gradsko vijeće usvoji ovu odluku kako bismo što više olakšali ljudima koji su se upustili u turističku priču. Ovim putem im šaljemo poruku da smo uz njih, da podržavamo njihovu inicijativu i želimo razvijati kvalitetnu ponudu i povećanje smještajnih kapaciteta,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Vijećnici su donijeli i Odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Požege u 2019. godini. Počasnim građaninom postat će prof. dr. Branko Katalinić, Nagradu za životno djelo dobit će prim.dr.med. Ljubo Begić, Godišnju nagradu Grada Požege primit će Nenad Pečur, a kolektivnu nagradu trgovačko društvo Zlatni lug d.o.o. Nagrade će biti uručene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada 12. ožujka.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn