13. OBIČAJI STAROG ZAVIČAJA U PLETERNICI – Predstavljeno bogatstvo zavičajne baštine

Datum objave: 08. 12. 2019. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – U organizaciji ZKUD Rama iz Pleternice u sklopu obilježavanja Dana grada održana je tradicionalna manifestacija “Običaji starog zavičaja” koja je okupila brojna folklorna društva i skupine te imala međunarodni karakter.

Prijašnjih godina ova se manifestacija održavala u školskoj sportskoj dvorani. Ove se godine po prvi puta održala u novoj multimedijalnoj dvorani, a uz nastupe folkloraša i pjevača domaćina ZKUD-a Rama koji su prikazali ramske običaje i pjesme nastupilo je još deset KUD-ova – svirači i folkloraši sa bosansko-posavskim pjesmama i folklorom iz Bosanskog Broda, KUD “Orljava” iz Pleternice, „Požeška dolina“ iz Požege, KUD „Ukrajina“ sa običajima i nacionalne manjine, HKUD „Slavonija“ i Matica slovačka „Kukučin-Kuntarić“ iz Jakšića, Romi iz Darde, KUD “Tkanica” iz Okučana i KUD Višci-Čapljina iz susjedne Bosne i Hercegovine.

Dobrodošlicu gostima poželjela je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić koja je uputila iskrene čestitke organizatoru na brojnim aktivnostima kojima obogaćuju kulturni život grada.

TEKST: S. P.         FOTO: D. M.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn