13.IN MEMORIAM TOŠE PROESKI – U čast Toši i prijateljstvu s Makedonijom

Datum objave: 13. 10. 2020. | Kategorija: Susreti

NOVA GRADIŠKA – Čuvajući sjećanje na tragičnu pogibiju Toše Proeskog 6. listopada 2007. i prijateljske veze uspostavljene s Makedonijom, Turistička zajednica grada Nova Gradiška i ove će godine, 13. put za redom, u srijedu 14. listopada, organizirati In memoriam

Unatoč epidemiji kornavirusa zbog koje smo ostali uskraćeni za brojna događanja, Novu Gradišku i Makedoniju, 13.godinu za redom, povezat će Toše Proeski, glazbenik i veliki humanitarac koji je 2007., 6.listopada, poginuo u prometnoj nesreći, na autocesti kod Starog Petrovog Sela.

Njemu u čast, i u čast prijateljstva, Turistička zajednica grada Nova Gradiška, u srijedu će, 14. listopada, organizirati tradiconalni In memoriam Toše Proeski. Nakon polaganja vijenaca ispred spomenika pjevača kod Elektrotehničke i ekonomske škole, sa stadiona nogometnog kluba “Sloga” startat će i memorijalni maraton Nova Gradiška-Kruševo dug 900 kilometara. Maraton koji spaja mjesto Tošine pogibije i rođenja jedinstven je i po činjenici da ga trče amateri i profesionalci iz gotovo svih bivših republika zajedničke države i članovi Fan kluba Toše Proeski.

Uz novogradišku Turističku zajednicu tradiconalnu memorijalno-sportsku manifestaciju organizira Grad Nova Gradiška čiji će predstavnici ispratiti maratonce na put prema Makedoniji.

TEKST: S. Tarbuk    FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn