120 GODINA KARNEVALSKOG BLEBETANJA – Počele pripreme za ovogodišnje izdanje „Novogradiškog blebetala“

Datum objave: 14. 1. 2015. | Kategorija: Susreti

slika3795

NOVA GRADIŠKA – Pod sloganom “Blebetalo blebeće jednom godišnje, a oni svaki dan” humoristično-satirični list, jedinstven u Hrvatskoj, već 120 godina u dane karnevala okuplja novogradišku kreativnu i oštroumnu ekipu pisaca amatera. Riječ je o “Blebetalu”, prvom i najstarijem humoristično-satiričnom listu u Hrvatskoj, koji je, zaslugom članova tadašnjeg Hrvatskog pjevačkog društva “Graničar” i čuvene novogradiške tiskare Mavre Bauera,prvi puta izašao davne 1895. Pripreme za ovogodišnji, jubilarni, novoobnovljeni, 20.broj, u organizaciji Turističke zajednice grada Nova Gradiška, počinju ovih dana.

Kako piše Turistička zajednica u pozivu  upućenom lokalnim intelektualcima, kritičarima i satiričarima, piscima-amaterima, „pred nama je priprema za izdavanje jubilarnog 20-og broja NG blebetala. S manje ili više uspješnosti “izgurali” smo do značajnog jubileja. Bravo svi mi!! Neki su se njegovim sadržajima smijali, neki su se ljutili, a neki i uvrijedili što nam nije bila namjera. Jer, i ove godine, kao i svih prethodnih, povijesnih 120 godina, jedini cilj „NG blebetala“ je donijeti malo smijeha u ova složena vremena.

Kako su pokladni dani ove godine iznimno rano ( od 14.-do 17.veljače), prvi radni sastanak neformalne redakcije jedinstvenog karnevalskog lista zakazan je za četvrtak, 15.siječnja u prostoru Turističkog ureda.Obzirom na prethodnu godinu koja je, u društveno-političkom smislu, obilovala temama kao stvorenim za „Blebetalo“, jubilarni broj novogradiškog humoristično-satiričnog lista, obećavaju članovi redakcije, nikako ne bi smjeli propustiti.

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: novagradiska.com

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn