12.MEMORIJALNI KUP “GORAN TRUPINA” – Više od 300 malih vatrogasaca u 33 natjecateljske ekipe iz 20 DVD-a

Datum objave: 21. 6. 2021. | Kategorija: Susreti

NOVA GRADIŠKA – Čak 33 ekipe iz 20 DVD-a i više od 300 djece okupili su članovi DVD-a Nova Gradiška na tradicionalnom 12. Memorijalnom kupu “Goran Trupina”, jedinstvenom vatrogasnom natjecanju u spomen na nesretno stradalog mladog novogradiškog vatrogasca.

Da je pred vatrogastvom sjajna budućnost potvrdilo je više od 300 malih vatrogasaca okupljenih na tradicionalnom 12. Memorijalnom kupu “Goran Trupina”, jedinstvenom vatrogasnom natjecanju u spomen na nesretno stradalog mladog vatrogasca, u organizaciji DVD-a Nova Gradiška.

Uz jake snage podmlatka i mladeži na natjecanju održanom prema Pravilniku HVZ-a, sudjelovale su čak 33 ekipe iz 20 domaćih, ali i DVD-a pristiglih iz cijele Slavonije, željni druženja te prije svega, ponosnog prezentiranja znanja i vatrogasnih vještina, što je, baš kao i organizaciju kupa, pohvalio Stjepan Žunić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije.

Natjecanje je, u nazočnosti članova obitelji, otvorila Ivana Trupina, predsjednica DVD Nova Gradiška i sestra Gorana Trupine, iznimno zadovoljna interesom i odazivom sudionika. ” Nakon prošlogodišnjeg, slijedom pandemije, prvog virtualnog kupa, okupili smo se u dvorištu DVD-a željni tradicionalnog načina druženja i natjecanja. Obzirom na broj prijavljenih, više od 330 djece, čini se da smo napravili pravu stvar, ali i potvrdili kako vatrogastvo, itekako, ima budućnost, čemu u prilog govore i četiri “domaće” ekipe. Uz natjecanje koje na test stavlja vatrogasna znanja i vještine malih i velikih, prilika je ovo i za stjecanje novih prijatelja i iskustvo kojem se svi, iz godine u godinu, veselimo.”, rekla je, u ime domaćina i organizatora, predsjednica DVD-a Nova Gradiška.

Uz lokalne vatrogasce na 12.Memorijalnom kupu Goran Trupina vještine su pokazali i gosti iz Repušnice, Velike Kopanice, Lužana, Godinjaka, Oriovca, Tisovca, Vrbja, Bodovaljaca, Gornjih Bogićevaca, Seoca, Baćin dola, Zakorenja, Komletinaca, Nuštra, Beravaca i Osijeka.

TEKST: S. T.        FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn