12. DANI CERNIČKOG PORTUGISCA – Osjetite mirise i okuse jeseni u Slavoniji

Datum objave: 14. 10. 2020. | Kategorija: Susreti

CERNIK – Unatoč, po mnogo čemu, neuobičajenoj godini, Cerničani vrijedno nastavljaju raditi na turističkoj promociji kontinenta i domaćih proizvoda. Mirise i okuse jeseni i bogatstvo Slavonije ponudit će svojim gostima u subotu, 17. listopada na tradicionalnim, 12. Danima cerničkog portugisca i izložbi plodova starih sorti.

Uz nezaobilaznu berbu grožđa, jesen u Slavoniji prilika je i za degustaciju brojnih drugih domaćih proizvoda i promociju bogatstva regije. Dodajte tome čašu dobrog autohtonog vina, ugodne domaćine i eto potencijalno zanimljive turističke priče. Znaju to i Cerničani, koji i u “korona godini” nastavljaju vrijedno raditi na predstavljanju svojih posebnosti. Cilj je to i jedinstvene tradicionalne eno-gastro manifestacije Dani cerničkog portugisca koja će ove godine, u subotu 17. listopada, biti organizirana po 12. put.

Uz predstavljanje autohtone vinske sorte koju od zaborava vrijedno čuvaju članovi mjesne Udruge vinogradara i voćara, posjetitelje Dana cerničkog portugisca očekuje i izložba plodova starih sorti, a kako uz čašu dobrog vina ne bi ostali gladni, naći će se tu još i čitav niz manjih i većih ukusnih zalogaja kao i nezaobilazni pečeni kesteni koji se, kažu znalci, izvrsno sljubljuju uz portugizac. Sve su to razlozi da u subotu od 10 sati navratite u dvorište Kulmerovog dvorca i uz cerničke vinogradare i voćare uživate u mirisima i okusima jeseni. Da je riječ o ozbiljnoj i vrijednoj manifestaciji potvrđuje i Ministarstvo poljoprivrede, uz Brodsko posavsku županiju dugogodišnji pokrovitelj Dana cerničkog portugisca.

TEKST: S. Tarbuk        FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn