11.ZIMSKA PRODUKCIJA UO PLESNE RADIONICE ILIJANE LONČAR – Premijerno “Od inspiracije do kreacije”

Datum objave: 28. 1. 2017. | Kategorija: Kultura

n

POŽEGA – Na požeškoj kazališnoj sceni pred prepunim gledalištem UO Plesna radionica Ilijane Lončar predstavila je 11. zimsku produkciju pod nazivom “Od inspiracije do kreacije”. Inspiraciju i ljepotu konačne kreacije pokazalo je 120 plesača od 3 do 14 godina kroz devet koreografija. Repriznu izvedbu plešu sutra, 29. siječnja s početkom u 18, 00 sati.

Ovogodišnju zimsku produkciju više no prethodnih godina oblikovali su upravo mali plesači svojim prijedlozima, maštom i željama jer osnovna tema je bila dijete- umjetnik. Plesni kreativci pod stručnim pedagoškim vodstvom Ilijane Lončar i ovoga puta uspješno su prikazali nesputanu ljepotu pokreta prilagođenog njihovom uzrastu. Kroz devet koreografija ispričali su oduševljenoj publici devet različitih priča kojima su istraživali, propitkivali i oblikovali svoju umjetničku ideju – uz već poznatu uspješnicu “Pogled na svijet kroz ružičaste naočale” koreografiju kojom je Hana Krpan osvojila Posebnu nagradu u A kategoriji i nastup na Gala večeri Hrvatskog natjecanja “Mia Čorak Slavenska” – suvremeni ples u Zagrebu, predstavljene su i nove koreografije.

nn

“Dok se igramo ti i ja” naziv je koreografije koju je plesala grupa plesne igraonice I i II ( 3-4 god.), “Tik-tak ovako kuca sat” plesali su članovi plesne igraonice III (5-6 god), “Šuć-muć ples” otplesala je grupa plesne igraonice IV (6- 6,5 god.), “Zimsku bajku” plesom su ispričali članovi grupe ritmike i plesa I (7-8 god.), “Uh, što obući” zapitali su se članovi grupe ritmike i plesa II (8-9 god.), lepršavi i “Fanky” bili su članovi grupe suvremenog plesa I (9-10 god.), a dinamični i puni ritma bili su članovi grupe suvremenog plesa II (10-12 god.) u koreografiji “Jungle sarabande”, a mistični i već okrenuti punini plesne umjetnosti bili su s koreografijom “Lice u lice” članovi grupe suvremenog plesa III (12-14 god.).

DSC00139

“Mišljenja sam kako se svako dijete rađa kao umjetnik no onda je trik ostati umjetnikom i kad odrastemo. Ovom produkcijom htjeli bi skrenuti pažnju na to da je ples kazališna umjetnost i da se ples nalazi svugdje ono nas – on istražuje, propitkuje, oslobađa i ono najvažnije – poštuje različitosti, ” rekla je Ilijana. Repriza zimske produkcije očekuje vas sutra u 18,00 sati u Gradskom kazalištu Požega. S čak 20 minuta programa iz ovogodišnje zimske produkcije Ilijanini plesači sudjelovat će u veljači na otvaranju manifestacije “Dani plesa” koja je posvećena Mii Čorak Slavenskoj u Slavonskom Brodu.

TEKST: Sanja Pok      FOTO: Sanja Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn