11. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA POŽEGE – Od rada gradonačelnika i proračuna do nove ravnateljice muzeja i partnerstva s Općinom Čapljina

Datum objave: 18. 9. 2018. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Gradsko vijeće Grada Požege održalo je svoju 11. sjednicu. Pred gradskim vijećnicima našlo se 12 točaka dnevnog reda koje su sve prihvaćene većinom glasova.

Gradonačelnik Darko Puljašić vijećnike je izvijestio o radu u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja 2018. godine. “U tom razdoblju bilo je 324 aktivnosti gradonačelnika, a službene stranice Grada Požege dnevno imaju oko tri tisuće posjeta što smatram kako je vrlo dobro. U prvih šest mjeseci obavljeno je 776 razgovora s građanima, mislim da imamo i uistinu dobru komunikaciju s našim sugrađanima – svi imaju mogućnost doći, pitati, potražiti pomoć. Pohvaljujem i odnos prema internetskim stranicama na kojima je vrlo pristupačno  i vidljivo što se sve radi, mogu se postavljati pitanja gradonačelniku i gradskoj upravi na koja se vrlo ažurno odgovara,” izvijestio je gradonačelnik Puljašić.

Uz izvješće Gradonačelnika Grada Požege, na dnevnom redu redovite 11. sjednice bilo je i izvješće o korištenju proračunske zalihe za lipanj, srpanj i kolovoz, te polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Požege za 2018. godinu koji je predstavio zamjenik gradonačelnika Mario Pilon.”Ukupni prihodi i primici Grada Požege u izvještajnom razdoblju ostvareni su u iznosu od 48.370.000,00 milijuna kuna dok su ukupni izdaci realizirani u iznosu od 48.424.000,00 kuna. Iz navedenog proizlazi manjak od 53. 721,00 što s prenesenim viškom iz prethodnih godina u ukupnom iznosu od 1,9 milijuna kuna čini za prvih šest mjeseci višak u gradskom proračunu u iznosu od 1,8 milijuna kuna,” izvijestio je Pilon dodajući kako je na povećanje prihoda u odnosu na prethodne godine utjecala nova porezna politika od strane Vlade RH pa je, primjerice, povećanje prihoda od poreza čak 65 posto.

Većinom glasova vijećnici su prihvatili i izvješća o realizaciji Programa javnih potreba u kulturi, predškolskom odgoju i obrazovanju, sportu, socijalnoj skrbi i turizmu za prvo polugodište ove godine koje je predstavio zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha. Jednoglasno je prihvaćen i prijedlog Rješenja o imenovanju nove ravnateljice Gradskog muzeja Požega diplomirane arheologinje Mirele Pavličić Hein, a prihvaćena je i Odluka o sklapanju Sporazuma o partnerstvu između Općine Čapljina i Grada Požege, te nekoliko prijedloga o razrješenju i imenovanju različitih radnih tijela i odbora.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn