11.PUDARIJADA U KAPTOLU – U čast pudara i tradicije

Datum objave: 06. 10. 2022. | Kategorija: Susreti

KAPTOL – Sadržajima prebogatu godinu Kaptolčani nastavljaju još jednom manifestacijom u čast tradiciji, s ciljem promocije iznimnih potencijala i obogaćivanja turističke ponude kontinenta. Sve je spremno za ovogodišnju, 11. po redu Pudarijadu, jedinu takvu manifestaciju u Hrvatskoj, u organizaciji Udruge vinogradara, vinara i voćara „Vino-kap“, pod pokroviteljstvom Općine i Požeško slavonske županije. Vidimo se u Kaptolu, u subotu, 8.listopada!

U čast tradiciji, s ciljem proslave završetka ovogodišnje berbe grožđa, promocije iznimnih potencijala i obogaćivanja turističke ponude kontinenta, članovi Udruge vinogradara, vinara i voćara „Vino-kap“, Kaptol, u subotu će, 8. listopada, organizirati 11.Pudarijadu. Uz podršku Općine, jedina takva manifestacija u Hrvatskoj i ove će godine, zbog svog značaja, biti organizirana i uz pokroviteljstvo Požeško slavonske županije. Uz zdravicu za trud i plodove vinogradara, priliku za testiranje prvih sladora i degustaciju mirisnih kotlića, ugodan listopadski dan u Kaptolu obogatit će i nogometna utakmica 1.Županijske nogometne lige u kojoj će snage odmjeriti domaćin NK Kaptol i HNK Graševina.

Program manifestacije počinje u 11 sati okupljanjem pudara i kuhanjem pudarskog kotlića. U 14 sati, u vinogradu udruge bit će simbolično označen završetak berbe u Kaptolu, a uz ocjenjivanje i proglašenje najboljeg kotlića u 15 sati, posjetitelji će, također, imati priliku besplatno “omastiti brk”.

TEKST: S. Tarbuk                FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn