11.NAJDUŽI STOL U VELIKOJ – Spoj okusa, mirisa, tradicije, slavonskog gostoprimstva i sjajne energije

Datum objave: 28. 5. 2022. | Kategorija: Susreti

VELIKA – Iako su zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta ove godine morali “pod krov”, ni kiša nije uspjela pokvariti dobru atmosferu 11. Najdužeg stola, najukusnije i najveće gastro manifestacije ovih krajeva i sve prepoznatljivijeg turističkog brenda Općine Velika. Uvjerili su se u to mnogobrojni posjetitelji i izlagači pristigli iz svih krajeva Hrvatske ali i zemalja regije, spremni uživati u trodnevnoj priči KUD-a “Ivan Goran Kovačić”, TZ Zlatni Papuk i Općine Velika pod nazivom Čuvajmo običaje zavičaja.

Da dobro organiziranu priču ne može pokvariti ni loša vremenska prognoza dokazao je 11.Najduži stol, najukusnija i najveća gastro manifestacija ovih krajeva i sve prepoznatljiviji turistički brend Općine Velika. 11. izdanje događaja u organizaciji KUD-a “Ivan Goran Kovačić”, Turističke zajednice Zlatni Papuk i Općine Velika koji spaja sve ono najbolje od Slavonije – gastronomiju, enologiju, narodnu baštinu i prepoznatljivo gostoprimstvo, unatoč kiši i natkrivenoj lokaciji, okupilo je mnogobrojne posjetitelje i izlagače pristigle iz svih krajeva Hrvatske ali i zemalja regije, spremne, nakon tradicionalnog pucnja iz topa koji službeno označava početak manifestacije, prezentirati kuhinju kraja iz kojeg dolaze i nahraniti brojna gladna usta.

Zadovoljstvo reakcijom gostiju nije krio ni direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk, Tomislav Galić, jer domaćini su i ovaj put uspjeli pokazati kako je riječ o događaju prepoznatom po sjajnoj atmosferi koje ne bi bilo bez mnogobrojnih volontera, članova lokalnih udruga, mještana, njihovog entuzijazma i zajedništva.

“Iako nam vrijeme nije išlo na ruku, zbog više od 100-njak izlagača pristiglih iz cijele Lijepe naše, ali i Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske, Rumunjske, učinili smo sve da manifestaciju održimo i nismo pogriješili. Iako su Najduži stol koji se proteže mjestom u duljini od 500 metara i ovaj pod šatorom, bitno manji, na prvu, dva različita događaja, čini mi se kako i “nova, improvizirana” lokacija ima svojih čari, jer svi smo, nekako, bliži i veseliji, a, uz stol prepun različitih gastro delicija, upravo je zajednička sinergija ono što ovaj događaj čini posebnim. Uz prebogatu ponudu zahvaljujući kojoj nitko iz Velike neće otići ni gladan ni žedan, potvrdit će to i koncert Slavonskih lola, jednog od naših ponajboljih tamburaških sastava, uz koji ćemo se, siguran sam, dobro zabaviti do dugo u noć. Dodajmo tome i raskošnu enološku ponudu, jer ipak smo u vinorodnom kraju, dijelu Kutjevačkog vinogorja, kao i niz “vanjskih” popratnih sadržaja i eto razloga da nam se pridružite.”, rekao je direktor Galić.

Uz stotinjak domaćih i stranih izlagača i posjetitelje pristigle iz svih dijelova Slavonije, manifestaciju koja spaja gastronomiju, enologiju i tradicijsku baštinu, osobnim je dolaskom podržao i prvi čovjek Općine Velika, načelnik Robert Hofman. Nakon 11. izdanja Najdužeg stola, u okviru trodnevne manifestacije “Čuvajmo običaje zavičaja” iznimno sadržajan posljednji svibanjski vikend u Velikoj, posjetiteljima će, u nedjelju, 29. svibnja, već od 16 sati, ponuditi i 30. Međunarodnu smotru folklora u organizaciji lokalnog KUD-a “Ivan Goran Kovačić”, pa navratite, domaćini vas čekaju s dobrodošlicom.

TEKST: Simonida Tarbuk                      FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn