10. SMOTRA FOLKLORA U PREKOPAKRI – Posljednja manifestacija ovogodišnjeg “Pakračkog ljeta”

Datum objave: 09. 9. 2021. | Kategorija: Susreti

PAKRAC – Kulturno umjetničko društvo „Seljačka sloga“ iz Prekopakre domaćin je i organizator jubilarne, 10. po redu „Smotre folklora“ koja će u Prekopakri pored Pakraca biti održana u nedjelju 12. rujna od 17 sati i to kao posljednja manifestacija ovogodišnjeg „Pakračkog ljeta“.

Uz domaćina, na ovoj smotri će se tradicijskim pjesmama i plesovima predstaviti još kulturno-umjetnička društva „Bektež“ iz Bekteža, Folklorni ansambl Požega, KUD „Lipik“ iz Lipika, KUD „Vrbje“ iz Vrbja te KUD „Tkanica“ iz Okučana. Smotra folklora će biti održana na otvorenom i to na središnjem mjesnom trgu ispred područne škole u Prekopakri.

Ovo je prva folklorna aktivnost od svibnja 2019. godine kada je održana posljednja „Smotra folklora“ u organizaciji KUD-a iz Prekopakre, pa predsjednica Dubravka Arland nije krila zadovoljstvo. „Svi smo jedva čekali da napokon, nakon dvije godine krenemo s folklornim aktivnostima. Tolika duga pauza je vjerojatno razlog što na ovoj smotri imamo samo šest društava jer je bilo zahtjevno skupiti KUD-ove za sudjelovanje, a zbog velike i preduge pauze na njoj neće nastupiti ni naša dječja skupina. Ipak, bez obzira na sve ovo je dobar početak i nadam se samo da će epidemiološka situacija biti povoljna i da će ova Smotra folklora u Prekopakri biti prvo u nizu brojnih folklornih događanja“, ističe predsjednica Arland. Dodaje kako KUD „Seljačka sloga“ ove jeseni planira organizirati i tradicionalno „Šokačko sijelo“ u Prekopakri, ali to će ovisiti prije svega o aktualnoj epidemiološkoj situaciji.

Smotra folklora u Prekopakri će biti organizirana pod pokroviteljstvom županije Požeško – slavonske, Grada Pakraca i Turističke zajednice Pakrac.

TEKST: S. P.          FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn