10.NAJDUŽI STOL U HRVATA – Manifestacija s dušom i sve prepoznatljiviji turistički brend Općine Velika

Datum objave: 25. 5. 2019. | Kategorija: Susreti

VELIKA – Najukusnija i najveća gastro manifestacija ovih krajeva, sve prepoznatljiviji turistički brend Općine Velika, Najduži stol u Hrvata, u svom jubilarnom, 10.izdanju, okupio je ljubitelje dobre hrane i kapljice, gastronomade, prijatelje i putnike namjernike iz svih dijelova Hrvatske i još jednom dokazao kako su priče poput ove sjajna prilika za razvoj kontinenta i spajanje zelene i plave Hrvatske.

Ljubitelji pune trpeze i najrazličitijih domaćih i stranih specijaliteta iz svih dijelova Slavonije, pa i šire, ni ove godine nisu propustili Najduži stol u Hrvata, najukusniju i najveću gastro manifestaciju ovih krajeva. Organiziran jubilarni, deseti put, u okviru tradicionalne 29.Međunarodne smotre folklora „Čuvajmo običaje zavičaja“, pod režijskom palicom Turističke zajednice Općine Velika i mjesnog KUD-a „Ivan Goran Kovačić“, uz svesrdnu podršku Općine, Najduži je stol, sve prepoznatljiviji turistički brend Velike, u dužini od 500-njak metara, okupio više od 160 izlagača, nahranio više tisuća gladnih i žednih, i još jednom potvrdio kako je hrana najveći slavonski adut, ali i kako je riječ o manifestaciji s istinskim potencijalom za razvoj kontinenta i spajanje zelene i plave Hrvatske.

„ Kako sada stvari stoje, ovogodišnji, 10.Najduži stol, mogao bi biti jedan od najuspješnijih. Dokazuje to broj izlagača i broj posjetitelja pristiglih iz svih dijelova Hrvatske koji su, čini se, prepoznali naš trud i ideju, a poslužilo nas je i vrijeme. Iako je iza nas naporan tjedan, zadovoljstvo je vidjeti rezultate i pozitivne reakcije gostiju. Zbog njih i u čast 10.rođendana manifestacije ove ćemo godine završiti velikim vatrometom i tako na najbolji način zahvaliti svima koji su nam pomogli da se dobar glas proširi.“, istaknuo je, u ime organizatora, Tomislav Galić, neumorni direktor Turističke zajednice i jedan od onih koji drže sve konce manifestacije u svojim rukama.

Zadovoljstvo tradicijom i ovogodišnjim izdanjem manifestacije koje, na sreću, nije pokvarila kiša, nije krio ni prvi čovjek Općine, načelnik Vlado Boban. „ 10.puta za redom dokazali smo kako je riječ o jedinstvenoj manifestaciji , događaju prepoznatom po sjajnoj atmosferi koje ne bi bilo bez mnogobrojnih volontera, članova lokalnih udruga, mještana, njihovog entuzijazma i truda i našeg zajedništva. Želeći zadržati prepoznatljivost, ali i svake godine manifestaciju poboljšati, ove smo je godine oplemenili suradnjom s Parkom prirode Papuk koji će gostima, dopuste li to vremenski uvjeti, ponuditi i jedinstveno iskustvo vožnje u balonu na topli zrak. Velika ima dušu, a upravo je to ono što prepoznaju svi koji navrate na Najduži stol i što se ničim ne može platiti.“, zaključio je načelnik Boban.

Uz užitak u kulenu i kobasicama, slanini i čvarcima, fišu i brudetu, pašticadi i gulašu, šaranu na ražnju i ribama na gradele, slatkim i slanim zalogajima i pratećim „tekućim“ delicijama, goste i posjetitelje manifestacije očekuje zabava uz tamburaše Zlatne doline i riječki bend Grooversi, a onda, posljednjeg dana, u nedjelju, 26.svibnja, nakon mimohoda kroz mjesto i nastup brojnih domaćih i stranih kulturno umjetničkih društava. Uz zaljubljenike u gastronomiju pristigle sa svih strana, goste i prijatelje Velike, na najduži stol su navratili i načelnici Općina Kaptol i Čaglin, Mile Pavičić i Dalibor Bardač te zamjenik požeškog gradonačelnika Ferdinand Troha.

TEKST: Simonida Tarbuk      FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn