1. SMOTRA IZVORNOG FOLKLORA U VRBJU – Poziv ljubiteljima tambure i zaljubljenicima u Slavoniju

Datum objave: 26. 5. 2022. | Kategorija: Susreti

VRBJE – Općina Vrbje, prostor koji, na najljepši način, čuvajući izvornost živi u skladu sa svojom tradicijom, u subotu, 28. svibnja, ugostit će 1. Smotru izvornog folklora pod nazivom Vijalaj se vrbičica. Događaj u organizaciji mjesnog KUD-a Vrbje, pod pokroviteljstvom Općine, okupit će čuvare narodne baštine iz Novske, KUD Hrvatska seljačka sloga iz Opatovca, KUD Nikola Šubić Zrinski iz Petrijevaca, FA Požega i KUD Barban iz Barbana

Pokladno jahanje, prepoznatljivo Rokovo ali i svakodnevno življenje u skladu sa tradicijom definicije su Općine Vrbje, prostora koji se kao feudalni posjed , spominje još davne 1514.godine. Da su ponosni čuvari baštine i izvornosti potvrdit će i u subotu, 28.svibnja, 1.Smotrom izvornog folklora pod nazivom Vijalaj se vrbičica. Događaj u organizaciji mjesnog KUD-a Vrbje, uz zaljubljenike u tamburicu i Slavoniju okupit će i vrijedne čuvare narodne baštine, članove KUD-a Šubić Novska, Hrvatska seljačka sloga Opatovac, Nikola Šubić Zrinski Petrijevci, FA Požega i KUD-a Barban iz Barbana.

Sve počinje povorkom u 18 sati nakon čega će od 19 sati, usijediti i smotra. Kako kući ne bi otišli prerano, domaćini će se pobrinuti i za cjelovečernju zabavu uz TS Merak. Vidimo se u subotu u Vrbju!

TEKST: S. Tarbuk                 FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn