1.POŽEŠKI KAZALIŠNI FESTIVAL: Predstave, koncert, izložba i nogomet – tko može odoljeti?

Datum objave: 01. 7. 2015. | Kategorija: Kultura

n

POŽEGA –  Zadnji projekt Gradskog kazališta Požega u ovoj sezoni je 1. požeški kazališni festival KaFe. Festival je osmišljen da traje sedam dana počinje 6. srpnja, a završava 12. srpnja i obuhvaća programe predstava te jedna glazbeno-likovni presjek. Posebna zanimljivost festivala je utakmica između glumaca i političara koja će se održati sutra u 18,00 na terenima Sportskog rekracijskog centra.

Svečano otvorenje festivala održat će se 6. srpnja, a otvorenje će obogatiti požeška kazališna uspješnica “vjenčani list” koja će biti izvedena u 21,00 sat.
Idući dan , 7. srpnja igrat će u 20,00 predstava “Kod arke u osam”, a 8. srpnja  Požežani će moći pogledati recentni uradak “Tuna Bunjavilo”. Mali odmak od kazališnih predstava dat će 9. srpnja koncert pod nazivom “Jazziana Croatica” i likovno zbivanje u režiji skupine “PožArt”. Naime, u sklopu kazališnog festivala umjetnici okupljeni u grupi “PožArt” 7. srpnja počinju oslikavati kazališni zid, a  u četvrtak, 9. srpnja predstavit će se  skupnom izložbom u kojoj sudjeluje 15 autora u  prostoru Galerije “Ciraki”. Drugi dio festivala rezerviran je za gostujuće predstave tako da 10. srpnja gostuje Teatar Gavran s predstavom “Pivo”, 11. srpnja u goste dolazi sarajevski glumac Željko Ninčić s predstavom “Sarajevska audicija 4”, a posljednja predstava festivala bit će predstava Hit Teatra “Vlaška posla”  koja će igrati 12. srpnja u 21,00 sat. “Svi koji žele kupiti ulaznice za svih sedam dana mogu kupiti paket ulaznica po cijeni od 140 kuna, a pojedinačna cijena ulaznica po predstavi iznosi 25 kuna. Ulaz za djecu i mlade do 25 godina te za umirovljenike je besplatan,” naglasila je ravnateljica Kazališta Valentina Soldo na današnjoj konferenciji za novinare.

nn

Projekt kazališnog festivala oplemenio je Požeško kulturno ljeto nizom kazališnih predstava dajući mu novu dimenziju, naglasila je direktorica Turističke zajednice Grada Požege Silvija Podoljak. “Ove godine zahvaljujući posebnoj suradnji s Gradskim kazalištem Požega imali smo Teatralije, zatim vrijednu premijeru, a sada nam predstoji 1. požeški kazališni festival koji nam uistinu puno znači iz razloga što će zasigurno ne samo naši Požežani već i gosti iz drugih gradova pa i županija doći provesti svoje ljetne večeri u ambijentu Požege i kazališta,” naglasila je Silvija Podoljak.
No, posebna zanimljivost u sklopu festivala bit će nogometna utakmica između glumaca i političara, na inicijativu glumca Ivana Grčića. Ekipe se sastaju sutra, 2. srpnja u 18,00 sati na travnatom terenu Sportskog rekracijskog centra u Požegi.

nnn

“Godinama sudjelujem na kazališnom festivalu u Bjelovaru i tamo se svake godine igra jedna rukometna utakmica i meni se to učinilo zanimljivim. Njihov turnir je humanitarnog karaktera, a volio bih ta jednog dana i ovaj naš postane takav. Glumački sastav je slijedeći – napad će predvoditi Zijad Gračić, ostali su Ivan Vukelić, Sven Madžarević i ja iz “Tune Bunjavila” dok iz Zagreba kao pojačanje dolaze Filip Detelić iz kazališta “Kerempuh”, Ivan Magud iz Kazališta “Komedija”, Slaven Španović koji je trenutno popularan kao Viktor iz serije “Vatre Ivanjske”, Damir  Poljičak poznat iz serija “Zauvijek susjedi” i “Glas naroda”  te Ivan Ožegović kojeg su Požežai imali priliku vidjeti u filmu “Broj 55″. Uglavnom je to mlađa ekipa i mislim da ćemo se hrabro i dobro držati. Za političare znam da igra požeški gradonačelnik Vedran Neferović te gradonačelnik iz Kutjeva a vjerujem da će i oni sastaviti jaku ekipu te da će biti zanimljivo,” rekao je Ivan. Eto, sutra na utakmicu, a potom, u istom dobrom raspoloženju i navijačkom duhu posjetite ostala zbivanja prvog kazališnog festivala – zabava je svakako zagarantirana!

TEKST: Sanja Pok    FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn