EKONOMSKA ŠKOLA POŽEGA – U Strasbourg kao državni pobjednici natječaja Euroscola | Slavonski.hr

EKONOMSKA ŠKOLA POŽEGA – U Strasbourg kao državni pobjednici natječaja Euroscola

Datum objave: 11. 1. 2018. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – Učenici Ekonomske škole Požega danas su odradili pripreme za sudjelovanje na simulaciji plenarne sjednice u Europskom parlamentu u Strasbourgu. Tamo će sudjelovati 25. siječnja 2018., kao državni pobjednici natječaja programa Euroscola.

Naime, u prosincu 2017. škola je sudjelovala na videonatječaju objavljenom u sklopu programa Euroscola. Natječaj je tražio izradu 90 sekundi dugačkog videa u kojem učenici prikazuju što je Europska unija donijela pozitivno mladima.
“Riječ je o redovitom školskom programu Europskog parlamenta za učenike srednjih škola 16-18 godina​ koji im omogućuje da na praktičan način uče o europskim pitanjima, postanu zastupnici Europskog parlamenta na jedan dan, susreću se s učenicima iz drugih država EU te vježbaju svoje vještine stranih jezika. Od 2013. godine do danas u programu Euroscola sudjelovalo je preko 800 hrvatskih srednjoškolaca iz svih dijelova Hrvatske, iz više od 30 srednjih škola različitih usmjerenja. Mi smo se prijavili prvi put i odmah osvojili prvo mjesto, u iznimno kvalitetnoj konkurenciji,” naglasila je profesorica Lidia Gerstman.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Video je snimila i montirala učenica Valentina Grbeš, učenica 3.b razreda, a jedini glumac u filmu njen je brat, Matej Grbeš iz 1.a iste škole. Učenicima je mentorica bila profesorica Gerstman. Pobjednički video možete pogledati na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=LAGkbJ2xN8M

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Kao nagradu, dobili smo putovanje u Strasbourg, na simulaciju plenarne sjednice 25. siječnja 2018., za 24 učenika i dva nastavnika u pratnji, u potpunosti plaćeno sredstvima Europske unije. Odlučila sam povesti cijeli svoj razred, a uspjeli smo prijaviti i našeg glavnog glumca, moga brata te još jednog njegovog prijatelja iz razreda, iako su godinu mlađi no što Euroscola traži”, izjavila je Valentina.

TEKST: B. Miščević     FOTO: B. Miščević

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn