13. ŽUPANIJSKO NATJECANJE ORAČA – Najuspješniji Miroslav Bartolović i Mijo Samaržija

Datum objave: 23. 7. 2016. | Kategorija: Gospodarstvo

n

JAKŠIĆ – U organizaciji udruge orača Požeško-slavonske županije i Poljoprivredno-savjetodavne službe,  danas je na površinama pored ceste Jakšić-Vetovo održano 13. Županijsko natjecanje u oranju na kojem je sudjelovalo 11 natjecatelja. U kategoriji oranja s plugom ravnjakom najbolji je bio Miroslav Bartolović iz Alilovaca, a s plugom premetnjakom Mijo Samaržija iz Biškupaca. Oni će predstavljati županiju na državnom natjecanju koje će se održati u Velikoj Gorici od 26. do 28. kolovoza.

Sve nazočne pozdravio je predsjednik Udruge orača Požepko-slavonske županije Goran Pilaš, a natjecanje je prigodnim riječima otvorio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Natjecanje koje ima svoj značaj i u gospodarskom segmentu jer kvalitetno oranje donosi i veće prinose na poljima, pratili su i zamjenik župana Željko Jakopović, načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, njegov zamjenik Mile Barišić, zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić,  predsjednik jakšićkog Općinskog vijeća Boško Obradović i brojni drugi.

Među natjecateljima je posebna atrakcija bio 11-godišnji Patrik Pilaš koji je pokazao svoje umijeće zajedno sa starijim kolegama. Održano je i natjecanje u oranju  s konjima u kojem se najuspješnijom pokazala zaprega Vinogradarstva Krauthaker.

TEKST: S. P.     FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn