ŽUPANIJSKA RAZVOJNA STRATEGIJA – Objavljen javni poziv za dostavu prijedloga

Datum objave: 13. 9. 2016. | Kategorija: Gospodarstvo

n

POŽEGA –  Razvojna strategija Požeško-slavonske županije za razdoblje od 2016 do 2020 godine bila je tema konferencije za novinare koju su danas održali požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i direktorica Razvojne agencije “Panora” Senka Horvat.

Županijska razvojna strategija kao temeljni dokument za razvoj ali i privlačenje sredstava iz EU fondova pri kraju je izrade, a trenutno je u tijeku prikupljanje prijedloga razvojnih projekata putem javnog poziva, naglasila je direktorica Razvojne agencije Senka Horvat.”Do sada smo napravili veliki dio županijske razvojne strategije, formirali smo partnersko vijeće s 35 članova gdje su zastupljeni različiti sektori i različiti spektar dionika, a suradnji s njima te proširenim tematskim radnim grupama od sada smo izradili cjelovitu analizu stanja, swot analizu te utvrdili razvojne potrebe i potencijale. Sve je još uvijek podložno izmjenama i promjenama, a u ovom trenutku vrlo nam je važno prikupljanje razvojnih projekata na razini županije. Na našim web stranicama, ali i na županijskoj stranici objavljen je javni poziv za dostavu prijedloga svih sudionika na području županije. Na našoj web stranici nalazi se obrazac i upute za ispunjavanje te kontakti za pomoć. Vrlo je važno da nam se jave kako bi stavili prijedloge u bazu projekata, a javni poziv je otvoren od 30. rujna 2016. godine, ” rekla je Senka Horvat.

“U stvaranje županijske razvojne strategije krenuli smo proljetos gdje je Županijska razvojna agencija Panora nositelj, a očekujemo kako će taj dokument u prosincu na Županijskoj skupštini biti i usvojen. Obuhvaća vrijeme od 2016 do 2020 i očekujemo kako će Ministarstvo regionalnog razvoja ali i ostala ministarstva prihvatiti našu strategiju kao valjani dokument koji je usklađen  sa svim relevantnim dokumentima Vlade RH,” rekao je župan Tomašević.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn