ŽOK VALLIS AUREA POŽEGA – Iznimna dostignuća i uspješan dugodišnji rad potvrdio i Trofej Požeškog sportskog saveza

Datum objave: 06. 3. 2019. | Kategorija: Sport

POŽEGA – ŽOK Vallis Aurea u svojih 12 godina postojanja svoje uspjehe može zahvaliti velikom broju svojih igračica iz vlastite škole odbojke ali i dugogodišnjim trenerima Ani Đurčević Paukner, Karlu Jančeku i Rudi Đurčeviću koji vrlo uspješno i nesebično prenose svoje znanje i iskustva na mlade. O ljubavi prema sportu, radu s mladima i svemu po malo, razgovarali smo s trenerom Karlom Jančekom i trenericom Anom Đurčević Paukner.

Što vama kao treneru znači Trofej Požeškog sportskog saveza, priznanje koje stiglo uz odlične rezultate u protekloj godini?
Ovaj trofej znači puno jer smo ga dobili smo za ukupan dugogodišnji rad kluba. Priznanje je to za naš rad i od prvog dana od kada sam u odbojkaškom klubu s kolegama trenerima puno znači. Svaki rezultat koji djevojke postignu ali i za našu osobnu karijeru to mnogo znači. Rezultati kao i prijašnjih godina bili su odlični. 2017-ta godina čak je bila bolja nego 2018-ta ali svake godine u nekom segmentu odbojke napredujemo, bilo da je to u broju djece ili rezultatima.

Koliko trenutno imate članova i kakav je interes mladih za ovaj sport?
Možemo reći da je interes odličan što se tiče ukupnog broja članova. Konstantno imamo preko stotinu članova ali to se mijenja jer djevojke odlaze na školovanje, fakultete ali i dolaze tako da ih je trenutno oko 120. To je koliko znam najveći broj članova kao sportske udruge u Požeštini, osim možda članova NK Slavonije.

Ima li kakvih problema oko uvjeta rada ili nešto što biste htjeli promijeniti?
Ako gledamo na nivou grada Požege, treba se prilagoditi situaciji. Imamo samo ovu dvoranu koju koriste svi loptački sportovi i tu je velika gužva, snalazimo se kako možemo. Treninzi su kratki, od sat do sat i petnaest minuta, malo je problem tako raditi ali tako je i drugim klubovima te se nekako snalazimo. Trebali bi imati više tih večernjih termina da osnovnoškolci mogu uopće doći na trening.

Kakva je situacija s ovim sportom na nacionalnoj razini?
Hrvatska malo slabije ulaže u odbojku za razliku od nekih naših susjednih zemalja, mi u tom segmentu zaostajemo. Uglavnom, naše djevojke ako su odlične igračice moraju ići van da bi mogle egzistirati od odbojke.

Kakva je potpora lokalne zajednice?
Mi iz članarina nabavljamo opremu i podmirujemo naknade trenerima i putne troškove našim igračicama koje su trenutno na školovanju van Požege a i dalje igraju za naš klub, ali možemo se pohvaliti da grad Požega i Požeški športski savez unatrag tri, četiri godine plaćaju kotizacije za ligu, plaćaju se suci i prijevoz kao glavni trošak i na tom smo vrlo zahvalni.

Imate li koju poruku za buduće sportaše?
Dođite kod nas, interesirajte se, jer odbojka je jako lijep sport.

Ovom prilikom razgovarali smo i s trenericom Anom Đurčević Paukner koja preuzima igračice treće lige te vodi školu odbojke: „ Ima jako puno mladih djevojaka i mi u klubu radimo s našom djecom jer djeca se stvarno trude. Imamo veliki odaziv u školi odbojke i radimo s preko 20 curica od četvrtog do osmog razreda osnovne škole. Ovo priznanje koje smo dobili znači mi puno jer sam od prvog dana igrala u ŽOK-u a sad sam i trener.“

ŽOK Vallis Aurea uskoro čeka turnir na državnom prvenstvu u mlađem kadetskom uzrastu koji će se igrati u Rovinju.

TEKST: A. Nedela     FOTO: A. Nedela

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn