ŽOK VALLIS AUREA – Goran Pilaš, tajnik kluba: „Sve Vallisice su domaće djevojke, s njima ćemo u 1. ligu“

Datum objave: 18. 10. 2017. | Kategorija: Sport

a549e13d40e787f171ad57b349382ed8_L

POŽEGA – Igračice Ženskog odbojkaškog kluba Vallis Aurea proteklog su vikenda odigrale prvu utakmicu nove odbojkaške sezone te upisale prvu pobjedu protiv OK Kolonija iz Slavonskog Broda. Rezultat je bio 3:0 (25:13,25:18,25:23) u setovima za domaće djevojke. Požežanke se natječu u 1. B Nacionalnoj odbojkaškoj ligi. To je nominalno treći rang jer postoje još dvije lige, 1. A i Superliga, svaka po osam klubova.

“Plan za ovu sezonu je biti u poziciji za kvalifikacije za rang više, a to je 1. A Nacionalna odbojkaška liga. Ove djevojke i klub u cjelini ima potencijala i za prvi rang, Superligu. U Novu Gradišku je otišlo 7-8 igračica iz požeških škola odbojke u proteklih nekoliko godina. Od tih cura, četiri ih je postalo reprezentativkama”, ispričao je Goran Pilaš, tajnik kluba Vallis Aurea.

pil

Grad financira troškove putovanja, kotizacija i troškove sudaca. Pilaš kaže kako to olakšava rad kluba. “Bitno je spomenuti kako su sve djevojke iz naše škole odbojke, bez pojačanja sa strane. S njima planiramo u viši rang jer, ako Grad već pomaže rad kluba, onda gledamo da mi ulažemo u našu djecu, naše igračice, a ne s tim novcem kupovati pojačanja”, kazao je. Pilaš dodaje kako je konkurencija u odbojci iznimno jaka, u Hrvatskoj postoji između 200 i 250 registriranih ženskih klubova. Ova odbojkaška sezona će biti vrlo uzbudljiva, ulaz na utakmice u dvorani Tomislav Pirc se ne naplaćuje, a Vallisice sljedeću tekmu igraju pred domaćom publikom 4. studenog. Prije tog će u drugom kolu gostovati u Osijeku, domaćin je OK Lingo.

TEKST: B. Miščević     FOTO: D. P/ PŠS

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn