ŽOK VALLIS AUREA – Borimo se da ostanemo u višem rangu natjecanja

Datum objave: 17. 3. 2016. | Kategorija: Sport

odbojkasice

POŽEGA  – Ženski odbojkaški klub Vallis Aurea bilježi devetu godinu postojanja. Predjubilarna godina, baš kao i prethodne, obilježena je entuzijazmom i sportskim izazovima . “Borimo se da ostanemo u višem rangu natjecanja. Trenutno jesmo posljednji  na tablici, ali do kraja ima još pet kola i pokušat ćemo to promijeniti,” kaže tajnik kluba Goran Pilaš.

Klub trenutno broji oko 120 članica, a radi se u više kategorija – škola odbojke, mini odbojka, mlađe kadetkinje, kadetkinje, a tu su i treća liga i 1.B Hrvatska liga u kojoj se natječu. “Trenutno rade tri licencirana trenera, što nam je čak i malo na tako veliki broj djece ali jednostavno u Požegi više nemamo licenciranih trenera. U školu odbojke uključeno je oko 60 djevojčica, to su djevojčice od 7-8 godina do 12 godina . S 10-12 godina igraju mini odbojku, a poslije toga prelaze u mlađe kadetkinje i u treću ligu. Poslije treće lige bila bi logična druga liga ali zbog financijske situacije u Savezu i samom klubu jednostavno ne igramo drugu Hrvatsku ligu. Stoga imamo taj skok u 1. B Hrvatsku ligu i sigurno smo najmlađa ekipa u državi u 1. B ligi,2 kaže tajnik kluba Goran Pilaš dodajući kako je veliki problem odlazak djevojaka nakon srednje škole u druge gradove i klubove.

“Borimo se da ostanemo u višem rangu natjecanja kako djevojke ne bi imale potrebu odlaziti u više rangove i druge klubove. Trenutno jesmo posljednji na tablici, ali to nije neka katastrofa jer do kraja ima još pet kola i pokušat ćemo to promijeniti.”  A u svom dosadašnjem radu klub je postao prava kolijevka vrsnih igračica koje svoje znanje pokazuju na parketima diljem Hrvatske. “Požega je do sada imala tri reprezentativke u svim kategorijama, to su naše Požežanke koje su prešle u Novu Gradišku a ovdje su napravile prve korake. To su Karla Glasnović, Ivana Žmire, Iris Ivaniš, a sad po najnovijem, nova juniorska reprezentativka će biti naša Iva Papac. Nama je to veliko priznanje, ali iskreno, od toga  mi nemamo baš ništa osim spoznaje da smo ih ovdje naučili osnove i da zavole taj sport te kvalitetno pokažu svoje znanje kako bi ih netko primjetio. Ako bi se desilo da padnemo u niži rang natjecanja bojim se da bi došlo do rasula naše seniorske ekipe.  Igramo mi i niže rangove Treća liga je konkretno u skupini razigravanja od 7-og do 12-og  mjesta, ima 18 ekipa. Trenutno smo prvi u tom dijelu, djevojke su imale sve pobjede u šest kola šest pobjeda i vjerujem da će ostati prve, znači sedme su ukupno u trećoj ligi. Nedostaje ta druga liga ali moramo koristiti ono što nam je dostupno,” rekao je Pilaš.

pilas i trenerica

Prava ekipa zahtjeva puno odricanja i truda i od igračica i od trenera, naglasila  je trenerica Ana Đurčević Paukner.  “U 1.B ligi nije sjajna situacija. Trenutno smo zadnji ali nije to strašno jer su to dosta mlade djevojke. Tehničarka je prvi srednje, korektor je tek osmi razred osnovne škole, mlada je ekipa ali pokušavamo upravo mlade razigrati jer imamo set igračica koje iduće godine odlaze. Djevojkama sada treba iskustva jer igraju s jačim klubovima  poput Zagreba, Siska, a naše igračice nemaju toliko utakmica u nogama. Još nisu dovoljno iskusne da uključnim trenucima smire igru i prisiljene su na greške. Prava ekipa zahtjeva puno odricanja i truda, treba minimalno tri godine kako bi se stvorila uigranost  -jedan za sve, svi za jednog,” kaže trenerica dodajući kako se nada da će ostati u 1. B ligi. Uz poziv “Djevojke, dođite na odbojku” trenerica Ana ističe kako je riječ o ekipnom sportu koji razvija osjećaj zajedništva ali jednako tako i samopouzdanje. Vrijedne odbojkašice već ovog vikenda očekuju utakmice. U subotu u sportskoj dvorani Tomislav Pirc igraju u utakmicu u trećoj ligi u 18 sati, a u nedjelju 20. ožujka u 19,00 sati igraju u 1. B ligi protiv OK Velika Gorica.

TEKST : S. Pok     FOTO: D. P./ ŽOK Vallis Aurea

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn