ZLATNI OBJEKTIV – Mladi požeški filmaši snimili “Božićnu priču” s vrijednom porukom

Datum objave: 10. 1. 2016. | Kategorija: Scena

12115686_1332897800069803_7382539065008969172_n

POŽEGA – Filmsku grupu “Zlatni objektiv” osnovala je prošlog ljeta  skupina mladih požeških filmaša  koji su svoje dugogodišnje prijateljstvo dodatno okrunili zajedničkom  ljubavlju  prema filmu. Ovih su dana javnosti predstavili svoj novi uradak, dirljivu priču s važnom međuljudskom porukom koju su jednostavno nazvali  “Božićna priča”.

Kreativni Požežani do sada su snimili desetak filmova, većinom parodija koji su svi dobili iznimno pozitivne reakcije sve šireg kruga gledatelja, a prvi projekt s ozbiljnom tematikom bio im je dokumentarni film „Priča o Vukovaru“. „Zlatni objektiv“ ima devet članova,  listom srednjoškolaca: Tomislav Tomljenović, Mirko Filipović, Anabela Kika Sulić, Antonio i Denis Pilon, Karlo Baričević, Luka Malčić i Mislav Mandić i Adrijana Čertik, a sa svojim radovima, planovima i projektima pobliže sun as upoznali Karlo i Mirko .”Svi se mi znamo još iz osnovne škole, zajedno se družimo, zajedno izlazimo u grad i zajedno stvaramo ideje i  filmove. Snimamo Tomislavovom kamerom, a mikrofon je za karaoke, za lokacije se snalazimo no tu upravo dolazi do izražaja vještina improvizacije. Većina naših radova jednostavni su, humoristični filmovi, uglavnom parodije, a najpoznatija naša parodija je naša stranka “D.U.P.E” (Demokratska udruga političke elite) gdje smo se malo našalili na temu predizborne kampanje. Nasmijali smo ljude, bilo je puno pozitivnih komentara i reakcija. Prvi naš ozbiljni dokumentarni  film je priča o Vukovaru na koji smo doista ponosni,  a evo sada smo dovršili i našu “Božićnu priču”. To je naš najzahtjevniji projekt, snimali smo tjednima, a moramo se zahvaliti na pomoći  Gradskom kazalištu Požega u čijim smo prostorima snimali dio scena.” rekao nam je Karlo.

snapshot

Već u veljači, dodaje Mirko, planiraju krenuti s radom na priči o Požegi. “To je dokumentarna priča  koju pripremamo  već  dulje vrijeme, a sada ćemo se njome ozbiljnije pozabaviti. Namjera nam je javljati se i na festival poput požeškog Festivala jednominutnog filma te i  dalje raditi filmove po kojima će nas ljudi pamtiti i prepoznavati ,” rekao je Mirko.  “U grupi se svi zajedno dogovoramo kako i što raditi, ne postoji  jedna osoba koja donosi odluke već radimo složno, a nove članove trenutno ne tražimo, ako netko “uleti” s  puno kreativnosti, dolično, ali trenutno nas ima dovoljno. Veliku potporu daju nam  naše prijateljice Dea Pavičić i Nikolina Šubara kojima se i ovom prilikom zahvaljujemo. Svi smo mi u grupi i glumci i statisti, sve što je potrebno. Denis i Tomislav su  oni koji najviše rade na uređivanju videa i tako – što više imamo ideja lakše je zajedno odlučiti koja je najbolja i koju možemo doraditi te složiti u jednu zanimljivu cjelinu. To je naš način rada,” dodao je Karlo.

Zlatni objektiv radi ono što voli i  to je najbolji recept za dobru zabavu i nove spoznaje. Mlade kreativce podupire i poznata glumica Mirna Medaković, a kako njihova kreativnost u konačnici izgleda možete pogledati ovdje

TEKST: Sanja Pok FOTO: Facebook

 

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn