ZLATNI KAS ZLATNE DOLINE ZA ŽENE – Natjecalo se 18 jahačica iz pet županija

Datum objave: 27. 4. 2019. | Kategorija: Sport

PLETERNICA/ZARILAC -U organizaciji Etno kuće Bello i Konjogojstvene udruge Vallis Aurea iz Pleternice na prostoru kod ribnjaka u Zarlicu održano je prvo natjecanje jahačica “Zlatni kas Zlatne doline”. Sudjelovalo je 18 natjecateljica iz pet županija.  

U četiri discipline nastupile su: Lana Ivić, Lužani, Adrijana Štivičić, Sićice, Madžarević Marija, Rešetari, Monika Simić, Rešetari, Marijanović Marta, Davor, Vokić Mihaela, Slavonski Kobaš, Valerija Katanić, Slavonski Kobaš, Natalija Katanić, Slavonski Kobaš, Matea Milojčić, Slavonski Kobaš, Nikolina Koporčić, Brodski Stupnik, Klara Devčić, Nova Gradiška, (Brodsko-posavska županija), Maja Pilek, Sveti Križ Začretje (Krapinsko-zagorska županija), Prskalo Paula, Graberec i Dijana Ričko, Konjšćina (Zagrebačka županija), Grbeš Lucija, Jakšić i Sara Pus, Tekić (Požeško-slavonska županija). U revijalnom dijelu nastupila je najmlađa 12-godišnja jahačica Leona Blagaj iz Križevaca, članica Udruge Potkalnički konjari.

Uz brojne gledatelje natjecateljice su podržali i zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić, predsjednik Gradskog vijeća Kutjeva Ivica Ribičić te pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo. Zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić koji je otvorio natjecanje naglasio je zadovoljstvo zbog velikog odaziva natjecateljica.

“Dio sam konjičkog sporta unazad 15 i više godina i ovo me posebno veseli. I broj konja u Slavoniji rapidno raste, vraćamo se na stare grane ponosa zbog lipicanca i ostalih pasmina koje krase našu Slavoniju ali cijelu Hrvatsku. Uvjeren sam da ćemo u narednim godinama povećati broj natjecateljica na ovom lokalitetu. Ponosan sam i na Antuna Bella što je organizirao ovakvu manifestaciju potaknut inicijativom Kalničkih jahača,” naglasio je Katić.

U disciplini spretnosti prvo mjesto je odnijela Nikolina Koporčić iz Brodskog Stupnika, drugo Mihaela Vokić iz Slavonskog Kobaša dok je treće pripalo Lani Ivić iz Lužana.
Igra, ispijanja soka u paru također je donijela zanimljivosti, a najspretnije su bile Lana Ivić (Lužani) i Sara Pus (Tekić) koje su osvojile prvo mjesto, drugo je pripalo Moniki Simić iz Rešetara i Adrijani Štivičić iz Sićica, a treće Valeriji Katančić i Matei Milojčić (obje iz Slavonskog Kobaša).
U igri prenašanja loptica najuspješnije su bile Dijana Ričko iz Konjšćina i Maja Pilek iz Svetog Križa Začretje, druge su bile Valerija Katančić i Matea Milojčić (obje iz Slavonskog Kobaša) dok je treće mjesto pripalo Luciji Grbeš iz Jakšića i Nikolini Koporčić iz Brodskog Stupnika.
Najspretnije odnosno najbrže u prenošenju štafete bile su Nikolini Koporčić iz Brodskog Stupnika, Sara Pus iz Tekića i Lana Ivić iz Lužana. Drugo mjesto pripalo je Dijani Ričko iz Konjšćine, Maja Pilek iz Svetog Križa Začretje i Luciji Grbeš iz Jakšića, a treće Mihaeli Vokić iz Slavonskog Kobaša, Adrijani Štivičić iz Sićica i Moniki Simić iz Rešetara.

TEKST: S. P./ D. K.      FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn