ZLATNI GLAS ZLATNE DOLINE – Kaptolčani ovogodišnji festival sele 10. svibnja  u veću dvoranu i bolje uvjete

Datum objave: 27. 4. 2019. | Kategorija: Scena

KAPTOL – Zbog skučenosti dvorane Vatrogasnog doma u Kaptolu, a posebno zbog ograničenja kada je u pitanju televizijsko snimanje, općina Kaptol kao organizator tradicionalnog i jubilarnog 45. Festivala tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline” 10. svibnja ove godine, odlučila je tu veliku glazbenu priredbu preseliti u dvoranu tamošnje Osnovne škole Vilima Korajca.

“Razlog za selidbu festivala u veću dvoranu je stvaranje boljih uvjeta gledateljima koji će pratiti priredbu uživo, kao i izvođačima koji će premijerno izvesti dvadesetak novih pjesama pisanih isključivo za ovu priredbu, a očekuje se i veliko zanimanje posjetitelja,” pojasnio je predsjednik Organizacijskog odbora „Zlatnog glasa zlatne doline 2019.” Mile Pavičić, inače načelnik kaptolačke općine.

Zbog ove odluke i veći broj gledatelja moći će pratiti priredbu na kojoj će nastupiti brojni tamburaški sastavi, solisti uz pratnju  festivalskog tamburaškog orkestra pojačanog harmonikašem i bubnjarom, kao i po dvije muške i ženske pjevačke skupine, d. Taj orkestar činit će šest vrsnih svirača tamburaške škole Batorek iz Osijeka među kojima i studenti glazbe. Već sada je sigurno da će ukupno nastupiti više od 80 izvođača i to na velikoj festivalskoj pozornica površine više od 60 četvornih metara.

U takvim okolnostima snimke festivala koje će emitirati više od 15 televizija s područja Hrvatske, Srbije, te Bosne i Hercegovine, bit će osjetno kvalitetnije, a time se i vodilo čelništvo festivala donoseći odluku o preseljenju. Ove godine će na festivalu zapjevati i zasvirati izvođači iz navedenih zemalja.Zbog tradicije i razine organizacije festival svake godine ima sve bolju potporu sponzora, ali i medijskih pokrovitelja koji prate priredbu među kojima je i Slavonski.hr.

TEKST: S.P./ J. T.        FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn