ZLATNI GLAS ZLATNE DOLINE 2024 – Natječaj za nove skladbe

Datum objave: 24. 9. 2023. | Kategorija: Scena

KAPTOL – Općina Kaptol i Turistička zajednica Zlatni Papuk kao organizatori raspisuju natječaj za Festival tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline 2024.” koji će se održati u Kaptolu u 3. svibnja 2024. godine.

Prijavljene skladbe u svojem izričaju, aranžmanu i načinu izvedbe moraju sadržavati jedan od slijedećih elemenata: korištenje stihova na štokavskom dijalektu, korištenje motiva panonskog, odnosno kontinentalnog područja u stihovima na književnom hrvatskom jeziku, korištenje glazbenih izričaja primjerenih za izvedbu na glazbalima karakterističnim za to područje. Izabrane skladbe izvodit će mali tamburaški ili narodni sastavi, pjevačke skupine, te vokalni solisti uz pratnju festivalskog orkestra. Maksimalna dužina skladbi iznosi 3:30 minuta. Iznimka su skladbe čiju dužinu diktiraju stihovi i posebnost aranžmana.
Pojedini autor (skladatelj ili tekstopisac) može sudjelovati s najviše 3 skladbe. U festivalskom programu sve skladbe izvode se uživo.

Slanjem skladbi na natječaj autori garantiraju da one nisu ranije javno izvođene i objavljene, izuzev objavljenih neuglazbljenih stihova ili demo (promotivnih) snimaka, te prihvaćaju sve uvjete natječaja uključujući:
-pravo organizatora na raspoređivanje u festivalski program,
-pravo organizatora da odabrane skladbe javno izvede, snimi na nosač zvuka, snimi i prenese putem radija, televizije i interneta, tiska u notnom izdanju, te da sva ili neka prava prenese na treće osobe.
Sva autorska prava ostaju autorima, te izvođačka prava njihovim izvođačima. Autori nemaju pravo naknadnog povlačenja izabranih skladbi. Sve skladbe koje neće biti izabrane za izvođenje ne vraćaju se autorima i izvođačima.

Prijava na natječaj mora sadržavati: naziv skladbe, imena i prezimena autora glazbe, stihova i aranžmana, te izvođača, kontakt podatke, studijsku snimku na CD-u i 2 primjerka stihova. Skladbe se prijavljuju zaključno do 20. 03. 2024. godine na adresu: Udruga za glazbu i pisanu riječ “Pan press” Požega, Vučjak 9. Kontakt osoba Jelenko Topić, mob. 091-63-00-796, e-mail: jelenko.topic@gmail.com ili tiho.smit@gmail.com . Za sve detaljnije informacije možete se obratiti i u Općinu Kaptol tel.: 034/231-023, mail: info@opcina-kaptol.com

TEKST: S. P.                  FOTO: D. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn