ZLATNE ŽICE SLAVONIJE 2024 – Natječaj za nove skladbe za “Zlatne žice Slavonije, Požega 2024.”

Datum objave: 17. 2. 2024. | Kategorija: Scena

POŽEGA – Umjetnički direktor festivala „Zlatne žice Slavonije“ objavio je 16. veljače 2024. godine natječaj za nove skladbe za “Zlatne žice Slavonije 2024” koji će se održati 6. rujna na polufinalnoj i 8. rujna 2024. godine na završnoj večeri festivala.

Za polufinalnu tamburašku večer bit će odabrano približno petnaest (15) pjesama klasično-tamburaškog karaktera.Za završnu večer Festivala bit će odabrano sveukupno dvadeset (20) pjesama, tako da će polovica ili približno polovica pjesama biti klasično-tamburaškog karaktera, a druga polovica bit će pop-tamburaške pjesme. Skladbe za Festival biraju se putem raspisanog natječaja te putem poziva koji se upućuje od strane Festivala renomiranim hrvatskim autorima i izvođačima. Kriterij za odabir skladbi je, ističu u Natječaju, isključivo umjetnička vrijednost s naglaskom na kvalitetu glazbe i stihova te cjelokupnog djela.

Festivalski odbor donio je odluku da će sufinancirati dvadeset (20) autorskih pjesama koje budu izabrane na ovom natječaju za završnu večer s iznosom od 400,00 eura bruto, tako da se taj iznos uplati na račun relevantnog studija gdje se snimala pjesma.Zbog toga se šalju neobjavljene pjesme koje se mogu objaviti uoči Festivala, ali ne prije 1. kolovoza 2024. godine. Pjesme koje budu izabrane za polufinalnu večer neće se sufinancirati. One isto trebaju biti neobjavljene i mogu se objaviti uoči Festivala, ali ne prije 1. kolovoza 2024. Po procjeni stručnog suda najbolja pjesma s polufinalne večeri ide na završnu večer.

Snimljene skladbe prijavljuju se isključivo putem e-mail adrese sboticki@zlatne-zice-slavonije.hr od 16. veljače 2024. godine.

Natječaj je otvoren do 1. svibnja 2024. godine, a objava rezultata natječaja uslijedit će do 20. svibnja 2024. godine.

Detalje Natječaja pogledajte na poveznici.

TEKST: S. P.               FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn