ZLATNA KUNA ZA 2020. – Priznanja HGK najuspješnijim požeško-slavonskim tvrtkama

Datum objave: 03. 11. 2021. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – Najuspješnije poslovanje u prošloj godini u Požeško-slavonskoj županiji imale su tvrtke Agronom d.o.o. Požega u kategoriji velikih trgovačkih društava, Color Emajl d.o.o. Požega kao srednje trgovačko društvo i COR d.o.o. Požega kao malo trgovačko društvo. Na svečanosti organiziranoj u skladu s epidemiološkim mjerama u prostoru županijske komore Požega uručena su im priznanja „Zlatna kuna“.

Gospodarsko vijeće Županijske komore Požega danas je na svečanoj sjednici uručilo plakete “Zlatna kuna” malim, srednjim i velikim poduzetnicima u Požeško-slavonskoj županiji za uspješno poslovanje i doprinos razvoju zajednice. Plakete su dodijeljene na temelju financijskih pokazatelja uspješnosti poslovanja i saznanjima o ugledu među poduzetnicima. Uz gradonačelnika dr. sc. Željka Glavića i požeško-slavonsku županicu Antoniju Jozić koji su prigodnim riječima čestitali dobitnicima, na sjednici je bila i saborska zastupnica Anamarija Blažević te drugi predstavnici društveno-političkog života grada i županije, brojni predstavnici značajnijih trgovačkih društava te predstavnici institucija značajnih za gospodarstvo.

COR d.o.o. osnovan je početkom 2010. godine. Tvrtka je nastala na temelju dugogodišnjeg iskustva u operativnom vođenju poslova razminiranja sa željom osnivača da podignu na jedan viši nivo u upravljanju svim procesima. U početku su zapošljavali 5 radnika dok ih sad zapošljavaju 22. Osnivači tvrtke su Dražan Raštegorac i Krešimir Matoš.Kao mikro tvrtka u branši uspjeli su se razviti u stabilni konzorciji od tri tvrtke koje također bilježe zapažene poslovne rezultate. Nagradu je primio predstavnik tvrtke Krešimir Matoš.

Color Emajl se bavi proizvodnjom samostojećih i ugradbenih kamina te dimovodnih elemenata. Color Emajl vodeći je europski proizvođač čeličnih bojenih dimovodnih elemenata i jedan od većih proizvođača čeličnih samostojećih i ugradbenih kamina više i srednje cjenovne razine. Proizvodi se plasiraju na tržište Europske unije, najvećim dijelom u Njemačku, Francusku, Skandinaviju, Austriju i Italiju, ali i izvan granica EU-a – u Južnu Koreju, Izrael i dr. Imaju 360 zaposlenih, a dobitnici su Zlatne kune za 2008., 2011. i 2018. Nagradu je primila predstavnica tvrtke Matea Šutalo.

Tvrtka Agronom d.o.o. Požega osnovana je 1996. godine. Kontinuiranim razvojem i ulaganjima u tvrtku, Agronom se svrstao među vodeće tvrtke na području ugovaranja ratarske poljoprivredne proizvodnje, trgovine repromaterijalom i poljoprivrednim proizvodima, poljoprivrednom mehanizacijom. Agronom danas zapošljava više od 370 djelatnika,

Agronom planira postati lider u hrvatskoj poljoprivredi kroz osiguravanje inputa i ugovaranje poljoprivredne proizvodnje s poljoprivrednicima, trgovinu robom, upravljanje vlastitom primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, kao i distribucijom poljoprivrednih strojeva i srodnih proizvoda.Dobitnici Zlatne kune za 2009. Nagradu je preuzeo Dražen Žiška, voditelj maloprodaje koji je ujedno zahvalio u ime svih nagrađenih.

Na svečanoj sjednici gospodarstvenicima je predstavljen i Plan razvoja Požeško-slavonske županije za razdoblje od 2021 do 2027. godine s naglaskom na višemilijunske strateške projekte vezane uz prirodne, kulturne i gospodarske potencijale područja.

TEKST: S. Pok           FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn