ZELENO-PLAVO: Kontinentalna i primorska Hrvatska predstavile svoje potencijale

Datum objave: 11. 3. 2023. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – Uz svečarski duh i slavlje Dana Grada, Požega je danas i središte eno i gastro bogatstva Hrvatske zahvaljujući manifestaciji “Zeleno-plavo”. Na središnjem Trgu Sv. Trojstva, mirisnih i ukusnih specijaliteta i tekućih osvježenja nije nedostajalo zahvaljujući domaćinima, ali i gostima iz cijele Hrvatske.

“Zeleno-plavo” popularna je požeška eno-gastro manifestacija koja na jedinstven način spaja kontinentalnu i primorsku Hrvatsku, a više od desetljeća bila je vezana uz tradicionalno požeško Vincelovo.Organizatori ove tradicionalne manifestacije su Obrtnička komora Požeško-slavonske županije, Udruženje obrtnika Požege, Turistička zajednica Grada Požege i Grad Požega, a održava se pod pokroviteljstvom Hrvatske obrtničke komore, Požeško-slavonske županije i Grada Požege.

Cilj manifestacije je unaprijediti i promovirati komplementarne mogućnosti turističke ponude obalnog i kontinentalnog područja Hrvatske, a pozivu da promoviraju hrvatske autohtone proizvode odazvali su se predstavnici Hrvatske obrtničke komore, te obrtničkih komora i udruženja obrtnika s područja Šibensko – kninske, Dubrovačko – neretvanske, Karlovačke, Bjelovarsko – bilogorske, Primorsko – goranske, Splitsko-dalmatinske, Istarske, Vukovarsko – srijemske, Sisačko – moslavačke, Osječko – baranjske, Zadarske, Ličko-senjske i Brodsko-posavske županije

S građanima i gostima na ovoj jedinstvenoj manifestaciji družili su se danas domaćin, gradonačelnik grada Požege, dr.sc. Željko Glavić i zamjenik gradonačelnika dr.sc. Borislav Miličević, zamjenik županice Požeško – slavonske županije Ferdinand Troha, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil, predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Zlatko Špiranec i predsjednik Udruženja obrtnika Požega Željko Pojer.
Bogati program na središnjem požeškom trgu započeo je, po tradiciji, uz zelene i plave specijalitete te plemenitu kapljicu, a svojim nastupom upotpunile su ga i popularne grupe Klapa Cambi, Žute dunje i Slavonske lole.

TEKST: S. Pok                          FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn