ZAVRŠNA KONFERENCIJA: Zaželi i ostvari – faza III

Datum objave: 12. 5. 2023. | Kategorija: Promo

PLETERNICA – U Muzeju bećarca održana je završna konferencija projekta “Zaželi i ostvari- faza III” čiji je nositelj Grad Pleternica. Zahvaljujući ovom projektu vrijednom 196.615,57 eura i financiranom iz Europskog socijalnog fonda, 30 žene zaposlile su se na 8 mjeseca kako bi pružile potporu i pomoć za više od 200 krajnjih korisnika

Projekt Zaželi i ostvari-faza III je projekt čiji je nositelj Grad Pleternica, a provodi ga u suradnji sa Hrvatskim zavodom za socijalni rad, Županijske službe požeško-slavonske županije, Područni ured Požega i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje,Područni ured Požega. Projekt se provodi u trajanju od 8 mjeseci, od 14.9.2022.-14.5.2023., ukupne vrijednosti 196.615,57 eura te je financiran  od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u 100%-tnom iznosu.

Kroz projekt je zaposleno 30 žena pripadnica ciljane skupine, koje skrbe o više od  200 krajnjih korisnika, starijih i nemoćnih osoba. Projektnim aktivnostima povećava se  konkurentnost na tržištu rada te se osigurava skrb za starije i nemoćne osobe u njihovom vlastitom domu, čuva njihovo dostojanstvo i olakšava pristup pravima i uslugama. Uz žene zaposlene kroz projekt i predstavnika grada nositelja projekta zamjenika gradonačelnice Domagoja Katića na završnoj konfereniciji bili su i predstavnici partnera, ravnatelj Županijske službe Hrvatskog zavoda za socijalni rad Vjekoslav Potočanac te predstavnica požeškog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Martina Keller. Što je ovaj projekt značio za zaposlene žene rekla je jedna od njih, Ankica Konjarik.

“Projekt Zaželi i ostvari za nas znači jako puno. Budući da smo žene koje su prešle 50 godina starosti, teško nam je pronaći posao i zato je ovaj projekt savršen za nas. Kroz projekt jačamo svoje samopouzdanje, stječemo nova iskustva potrebna za daljnje zapošljavanje tepridonosimo životnom standardu unutar naše obitelji. Svakodnevno pomažemo starijim i nemoćnim ljudima u njihovim svakodnevnim potrebama što pridonosi povećanju socijalne uključenosti i nas i naših korisnika,” rekla je Konjarik.

“Ovo je najtužniji dio najveselijeg projekta, ali nadamo se uskoro novom susretu, novom početku novog projekta,” naglasio je zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić. “ovaj projekt provodi se u Pleternici dugi niz godina i svi smo svijesni koliko je važan starijima i nemoćnima stoga je nastavak ne samo naša želja već i naša obaveza. Očekujemo novi poziv, pripremamo se i vjerujem, kako je i najavljeno, da će to biti na jedan duži period od tri godine.” naglasio je Katić te zahvalio svima na trudu, zalaganju i uspješnoj provedbi projekta koji je donio dobrobit i zaposlenim ženama i korisnicima.

Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Grada Pleternice.

TEKST: Sanja Pok                      FOTO: Sanja Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn