ZAVRŠNA KONFERENCIJA – Poduzetnički inkubator u Požegi

Datum objave: 26. 2. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – U Veleučilištu u Požegi danas je održana završna konferencija projekta “Poduzetnički inkubator Požega”, sufinanciranog od EU i Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekata je 18.642.984,00 kuna, od čega je Europska unija sufinancirala iznos od 17.363.220,00 kuna.

Nositelj projekta je Grad Požega, a partneri su javna ustanova regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije i Grad Kutjevo. Suradnici na projektu su Veleučilište u Požegi, Općina Velika te četiri srednje škole iz Požege – Ekonomska, Tehnička, Obrtnička i Poljoprivredno-prehrambena škola.

“Hvala svima koji su pomogli u provedbi ove ideje. Nadam se da će se ustanovi koju ćemo uskoro osnovati i koja će upravljati našim inkubatorom javiti veliki broj onih koji žele raditi, koji se žele upustiti u priču o poduzetništvu te da ćemo biti prisiljeni graditi još jedan inkubator. Smatram kako je ovo dobar put jer gospodarstvo je jedini izlaz, jedino što nam može pomoći da i dalje imamo ovakvu kvalitetu života i koje može osigurati ostanak na ovim prostorima te našoj djeci sigurnu budućnost. Pozdravljam stoga gospodarstvenike koji su u Gradu Požegi prepoznali svog partnera te Veleučilište koje je rasadnik znanja i ljudi koji će imati dovoljno hrabrosti i kreativnosti za avanturu kakva je poduzetništvo. Ovaj projekt je izvrstan, završen je i otvorit ćemo ga za Dan grada onima kojima je namijenjen,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Inkubator je opremljen i zauzima prostor od oko 1500 kvadratnih metara. Raspolaže s četiri proizvodne hale s vlastitim uredom i sanitarnim čvorom s oko 150 kvadratnih metara, 12 uredskih opremljenih prostorija te konferencijsku i edukacijsku dvoranu veličine 55 kvadratnih metara. Dvorane su opremljene suvremenom prezentacijskom i multimedijalnom opremom. Moći će se iznajmiti na dnevnoj bazi, a zamišljeno je da ih koriste i stanari i vanjski korisnici.

Kroz kriterij selektivnosti, inkubator će biti u prilici odabrati korisnike, a preferirat će se proizvodne djelatnosti, uslužne djelatnosti vezane uz proizvodnju i preradu, te razvoj tehnoloških i naprednih projekata s naglaskom na I i druge inovativne tehnologije.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn