ZAVRŠENA LJETNA TENISKA ŠKOLA TK POŽEGA – Robert Brkljač: Dobar početak za ekspanziju tenisa u Požegi

Datum objave: 05. 9. 2019. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Ljetnu školu tenisa završilo je preko 80-ero djece. U dva ciklusa po tri i pol tjedna djeca su već od četiri godine starosti nadalje mogla besplatno u Teniskom klubu Požega naučiti što je teniski reket i loptica, a neki malo stariji i zaigrati u paru preko mreže.

„Ovo su tek počeci, moramo raditi još puno. Izuzetno mi je drago da je odaziv bio tako dobar, ipak je to puno djece i toliko njihovih obitelji u kojima će se govoriti o tenisu. No, za pozitivno treba dugo i puno rada, a za uništiti jako malo, čeka nas dugotrajan proces.“, kaže Robert Brkljač, iskusni trener i voditelj škole tenisa. Kako tijekom ljeta mnoga djeca ostaju kod kuće u Požegi ili dolaze u Požegu kod bake i djeda, iskoristili su to vrijeme za ljetnu školu tenisa, tako da je tu bilo i djece koja ne žive u Požegi. Ovakav program organiziran je prvi put na ovakav način, uz to i besplatno jer je uz Teniski klub i sponzore potporu dao i Grad Požega, preko Požeškog športskog saveza.

O daljnjim planovima trener Brkljač kaže: „Ovo je dobar početak, a dalje tko želi može se upisati u redovne programe škole tenisa, koje klub daje. Tenis bi trebao doći više kao igra i opuštanje, jer u školi tenisa imamo više drugih vježbi, motoričkih i sl. Za sada nastojimo programe i grupe planirati prema drugim obavezama djece koja polaze u školu, a i prema obavezama roditelja, ovisno o smjenama“ . Kako je još puno nepoznanica, djeca će se moći uključivati u teniske programe i tijekom listopada. Ljetna škola je dobar uvod i za roditelje, o čemu Robert govori: „I roditelje moramo educirati, mislim da mnogi nemaju do kraja realnu predodžbu što je tenis u odnosu na druge sportove. To nije kao nogomet, rukomet, gdje dolaze skupine od po 15 do 30-ero djece. U tenisu ne mogu to tako napraviti, imam uvijek samo četiri terena i četiri trenera, uz to nastojim da se u grupi ujednači uzrast i sposobnosti, da se djeca osjećaju dobro među ostalima“.

Na pitanje kako tenis stoji u Požegi u odnosu na druge sportove, kakva je popularnost, Robert odgovara: „Mislima da je jako zanemaren sport, prije dvije godine kad sam se vratio u Požegu iz Splita bio je u izuzetnoj stagnaciji. Ovdje sam dobio na počeku doslovno desetero djece u klubu, a kad bi prolistali stare vijesti npr. iz 2010. kad je klub dobio nagrade kao najuspješniji u gradu, vidjeli biste neusporedivo stanje. S druge strane pojavili su se i novi sportovi, u koje se djeca uključuju. Radimo puno, znamo da za to treba i vremena, pa će nam postepeno krenuti i uspjesi“.

TEKST: BST         FOTO: BST

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn