ZAJEDNICA SPORTSKIH UDRUGA I SAVEZA BPŽ NAGRADILA NAJUSPJEŠNIJE – Kajakaši i dalje najtrofejniji, novogradiške odbojkašice na vrhu zamijenile nogometašice

Datum objave: 29. 1. 2019. | Kategorija: Sport

SLAVONSKI BROD – Ponoseći se njihovim rezultatima i sportskim uspjesima, Zajednica športskih udruga i saveza Brodsko posavske županije, na svečanosti organiziranoj njima u čast, nagradilaje najuspješnije sportaše i sportašice, ekipe, školska sportska društva i sportske djelatnike.

Sport i sportaši najbolji su ambasadori sredine iz koje dolaze, stoga svaka njihova medalja, svaki manji ili veći uspjeh i rezultat, zaslužuje javnu zahvalu i priznanje. Učinili su to, nagrađujući trud, rad i upornost onih najistaknutijih, predstavnici Zajednice sportskih udruga i saveza Brodsko posavske županije, na tradicionalnoj svečanosti proglašenja najuspješnijih sportaša, sportašica, ekipa, školskih sportskih društava, sportskih djelatnika te darovitih sportaša i sportašica Brodsko posavske županije u 2018.godini.

Temeljem postignutih sportskih rezultata Povjerenstvo za izbor odlučilo je slijedeće: najuspješniji županijski sportaši su kajakaši Antun Novaković i Marko Lipovac, članovi Kajak kanu kluba Olimpik Slavonski Brod i Borna Mađarević, član slavonskobrodskog Karate kluba. Trofejnost i popularnost kajaka u Brodsko psavskoj županiji potvrdile su i najuspješnije sportašice- Vanesa Tot i Brigita Bakić, članice KKK Marsonia i Nataly Pavlešin iz KKK Olimpik. U ekipnim sportovima stvari stoje nešto drugačije, što su potvrdili i nagrađeni. Nakon što su godinama najuspješnije bile novogradiške odbojkašice, najuspješnijom ženskom ekipom proglašena je ekipa Ženskog nogmetnog kluba Viktorija Slavonski Brod, druge su članice Ženskog kajak kanu kluba Brod na Savi, a treće Ženski kuglački klub Obrtnik Slavonski Brod.

Najuspješnija muška sportska ekipa je Kajak kanu klub Olimpik, druga je ekipa Stolnoteniskog kluba Obrtnička škola Brod, a treći je Malonogometni klub Brod 035.Najsupješniji rezultat pojedinaca mlađih dobnih uzrasta ostvarili su Petra Karij iz Šahovskog kluba Strmac Nova Gradiška, kajakaš Marsonije Darko Erceg, rukometaši Marko Bajan i Šimun Marić, Leona Pavlešin, kajakašica Olimpika i Mihaela Lazić, košarkašica. Nagrade za životno djelo i izuzetan doprinos razvoju sporta dodijeljene su Milanu Koliću iz Radovanja i Ivanu Kuliću iz Slavonskog Broda.

Ponoseći se njihovim rezultatima, jer riječ je i o uspjehu sredine, ali i sjajnoj promociji županije, najuspješnije sportaše, sportašice i sportske ekipe, pozdravili su, u ime domaćina svečanosti- predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza BPŽ profesor Zvonimir Markotić i prvi čovjek Županije, Danijel Marušić.

TEKST: S.Tarbuk         FOTO: brodportal.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn