ZA UNAPREĐENJE TURISTIČKE PONUDE – Grad Požega u 2018. godini dodijelio je 145 tisuća kuna potpora u turizmu

Datum objave: 01. 2. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – Grad Požega raspisao je sredinom rujna prošle godine javni poziv za dodjelu potpora u turizmu na području Grada Požege za 2018. godinu, s ciljem ulaganja u razvoj i unapređenje turizma na području Grada. Za ovu svrhu do kraja prošle godine izdvojeno je iz proračuna Grada Požege 145 tisuća kuna i to za 50 novih ležajeva.

Svoje zadovoljstvo interesom za ostvarenje potpora izrazio je i gradonačelnik Darko Puljašić koji je danas obišao jedan od novootvorenih smještajnih kapaciteta, ruralnu kuću za odmor „Goodlife“ u vlasništvu Ivana Majetića u Požegi.

“Sretan sam i zadovoljan jer su upravo ovi mladi ljudi ostvarili ono što je bio cilj Grada Požege i na tome sam im zahvalan. To je ono što mi želimo u budućnosti – ulaganje u vlastite kapacitete, u naše ljude i mlade poduzetnike. Vjerujem kako je to jedini pravi način. Požega je uistinu posebna destinacija, a mi moramo omogućiti našim posjetiteljima da dođu i vide ljepote i vrijednosti koje imamo,” rekao je gradonačelnik Puljašić te dodao kako će se s dodjelom potpora u turizmu nastaviti i u 2019. godini.

Ivan Majetić iz Šumanovca uz podršku obitelji i djevojke Kristine Vaniš odlučio je u Požegi urediti ruralnu kuću koja ima tri sobe s dva sanitarna čvora, kuhinju i dnevni boravak. “Bila je to stara kuća, uložili smo dosta novaca i truda, planiramo to proširiti s još pet do šest soba te s nekim popratnim sadržajima. Objekt je namijenjen za smješta grupa do osam osoba, a odobrena sredstva Grada Požege prava su i vrlo vrijedna podrška,” rekao je Ivan. “Trenutno radimo na vizualnom identitetu, a ove godine planiramo urediti vanjski dio objekta. Nije nam želja biti najskuplji već ponuditi gostima kvalitetan smještaj i ugođaj,” rekla je Kristina.

Potpora podrazumijeva nepovratna financijska sredstva odobrena iz Proračuna Grada Požege za 2018. godinu, a dodjeljuje se za povećanje i unapređenje smještajnih kapaciteta, ostvarenje boljih turističkih rezultata, promociju turističkih potencijala Grada Požege, te unapređenje i proširenje turističke ponude. Potpora iznosi 2.000,00 kn po ležaju za kvalitetu smještaja s dvije zvjezdice, 3.000,00 kn za kvalitetu smještaja s tri zvjezdice, 4.000,00 kn za kvalitetu smještaja s četiri zvjezdice i 5.000,00 za kvalitetu smještaja s pet zvjezdica. Korisnici potpora mogli su biti obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti i trgovačka društva registrirani za pružanje ugostiteljskih i turističkih usluga u turizmu, zatim udruge registrirane za djelatnosti povezane uz selektivne oblike turizma, te druge fizičke i pravne osobe koje imaju prebivalište odnosno sjedište na području Grada Požege i koje ispunjavaju uvjete.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn