ZA RAZVOJ GOSPODARSTVA – Novogradiškom Industrijskom parku odobreno 20 milijuna kuna

Datum objave: 20. 7. 2017. | Kategorija: Gospodarstvo

IP4

NOVA GRADIŠKA –  Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, novogradiškom je Industrijskom parku odobrilo najveći mogući iznos sufinanciranja pojedinog projekta, 20 milijuna bespovratnih kuna, u okviru Poziva „Razvoj poslovne infrastrukture“, namijenjenih izgradnji i opremanju novog tehnološkog inkubatora.

Sredstva su to namijenjena projektu „Tehnološkog inkubatora“, ali i najveće pojedinačno infrastrukturno ulaganje u Industrijskom parku, jer riječ je o 23 milijuna kuna čijih će 86 posto financirati Europski fond za regionalni razvoj, a ostatak Grad Nova Gradiška. Usporedbe radi, kako je rekao direktor Industrijskog parka, Bernard Kurjaković, riječ je o iznosu jednakom trećini godišnjeg gradskog proračuna, što dovoljno govori o jačini i važnosti projekta za grad i širu novogradišku okolicu.

IPNG

Svrha projekta je ulaganje u poduzetničku infrastrukturu radi razvoja i privlačenja investicija temeljenih na inovacijama, znanju i naprednim tehnologijama. Tehnološki inkubator dugoročno bi treba rezultirati stvaranjem novih radnih mjesta, unapređenjem gospodarstva, razvojem visokospecijaliziranih usluga poslovne podrške, te, ne manje važno, trajnim pozicioniranjem Industrijskog parka kao jedne od najprivlačnijih regionalnih investicijskih zona. Projekt vrijedan 23 milijuna kuna uključuje izgradnju i opremanje objekta ukupne površine 5 tisuća kvadrata s 55 prostornih jedinica moderno opremljenog co-working prostora s informatičkom opremom i programima.

IP7

“Novo pozicioniranje Industrijskog parka, baš kao i stvaranje pozitivne investicijske klime, dio je i razvojne strategije prema kojoj bi Nova Gradiška do 2020.godine trebala postati pametni grad. Uz tehnološki inkubator vrijedan 23 milijuna kuna, tu je i predviđenih 150 milijuna kuna koliko će grad, kroz nekolicinu iznimno vrijednih projekata, između kojih svakako valja izdvojiti 120 milijuna kuna“težak“ Centar kompetencije, uložiti u razvoj gospodarstva, ali i otvoriti što veći broj radnih mjesta. Trend koji projektom tehnološkog parka počinje Industrijski park, trend je koji u posljednje vrijeme, bilježi i novogradiško tržište rada, na kojem je trenutno, nakon puno godina, više od 4 tisuće zaposlenih”, pohvalio se s pokrićem na presici upriličenoj povodom iznimnog poslovnog uspjeha Industrijskog parka, čelni čovjek grada, gradonačelnik Vinko Grgić. Tiskovnoj konferenciji nazočile su i zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina i Mirta Anjoš, stručna suradnica za EU projekte. Nastavak je to priče o novom pozicioniranju Industrijskog parka kao jedne od najatraktivnijih nacionalnih poslovnih i investicijskih zona, priče koju je, u prethodnih nekoliko godina, s dolaskom „Atlantica“ prepoznao značajan broj ulagača, ali i priče na čijoj opstojnosti, određujući upravo gospodarstvo i nove tehnologije strateškim razvojnim granama, aktivno rade čelni ljudi grada.

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: Novagra/ IPNG

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn