ZA PODUZETNICE I PODUZETNIKE – Besplatne edukacije kao dio projekta Nova Gradiška-grad prijatelj ženskog poduzetništva“

Datum objave: 29. 3. 2017. | Kategorija: Gospodarstvo

zg2

NOVA GRADIŠKA – Želeći promovirati i afirmirati snagu žena, ali i značaj poduzetništva kao temelja razvoja, Virtualni ženski poduzetnički centra u suradnji s Gradom Nova Gradiška, osmislio je ciklus od šest besplatnih edukativnih radionica pod nazivom. Prva radionica održat će se  30. ožujka u 16 sati u prostoru Gradske vijećnice.

Iako poduzetništvo ne poznaje rodnu diskriminaciju, tradicija i sve prisutni patrijarhalni obrasci ponašanja,  još su uvijek puno jači od snage i spremnosti žena da se okušaju u vlastitim poslovnim pothvatima..Na sreću, sve je više sredina koje, upravo u ženskoj snazi i sposobnostima prepoznaju potencijal. Uz osnaživanje i educiranje, osvješćivanje o važnosti umrežavanja, ali i učenje iz tuđih iskustava, cilj je to i jedinstvenog projekta „Grad-prijatelj ženskog poduzetništva“ koji je, u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom, osmislila Mirela Glavaš, uspješna poduzetnica, a koji su u kratko vrijeme, uz Novu Gradišku, prepoznali i u vlastitim sredinama implementirali, Zagreb, Lipik i Zaprešić. Kako uspješnog poduzetništva nema bez specifičnih znanja i vještina, edukacija je glavni dio projektnih aktivnosti.

Promišljate li, stoga o poduzetništvu, ili ste se već kojim slučajem okušali na surovom tržištu, a svjesni ste kako uspjeha nema bez kontinuiranog ulaganja u samoga sebe, ( osim toga, s dolaskom Europske unije u naše dvorište, stigla nam je i sintagma „cjeloživotnog učenja), vrijeme je za povratak u „školske klupe“. Jer, samo je tako, uz predani i disciplinirani rad, unatoč globalnim nepovoljnim okolnostima, moguće uspjeti na realnom tržištu. Zaključak je to i 600-njak poduzetnica s područja Jugoistočne Europe, sudionica nedavnog Međunarodnog kongresa poduzetnica na kojima je službeno predstavljen projekt „Grad prijatelj ženskog poduzetništva“.

ZG kongres

Želeći promovirati i afirmirati snagu žena, ali i značaj poduzetništva kao temelja razvoja, uspješne i stručne članice Virtualnog ženskog poduzetničkog centra u suradnji s Gradom Nova Gradiška, osmislile su ciklus od šest besplatnih edukativnih radionica pod nazivom „Ja (ne) mogu biti poduzetnik“  (naziv je to i istoimenog sjajnog priručnika, autorice Sanele Dropulić, voditeljice Centra, ali i voditeljice edukacije).Osim što vas neće košati apsolutno ništa ( iako je znanje koje će prenijeti i ponuditi neprocjenjivo), radionice su namijenjene svim sadašnjim i budućim poduzetnicama i poduzetnicima. Potrebno je tek odvojiti malo slobodnog vremena i biti spreman na nove spoznaje. Zvono za prvi školski sat zamišljen kao uvod u poduzetništvo zazvonit će u četvrtak, 30.ožujka u 16 sati . Tjedan dana kasnije, 5.travnja, polaznici će tijekom četiri školska sata naučiti sve potrebno o klijentima i kupcima, a do kraja edukacije ovladat će vještinama kvalitetne prezentacije, osnovama poslovnog procesa, kao i naprednim prodajnim tehnikama. Kako bi se stečenim znanjem mogli i pohvaliti, budete li disciplinirani i ne propustite li predavanja, uz novo otkriveno samopouzdanje, dobit će te i službeni certifikat.

Želite li se pridružiti pionirskoj priči koja afirmira žensko poduzetništvo (Nova Gradiška je među prvim takvim gradovima u Europi), ali i steći niz korisnih znanja i vještina, potrebno je tek prijaviti se na adresu info@poduzetnica.hr ili okrenuti broj 091/ 519 09 23. Vidimo se u Gradskoj vijećnici u četvrtak, 30.ožujka od 16 sati.

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: facebook

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn