ZA LUKIN PUT U ŠVICARSKU – Ostvarenju sportskog sna mladog požeškog karataša pomoći će i letački klub Bumbar!

Datum objave: 02. 11. 2016. | Kategorija: Sport

dsc05798

POŽEGA –  Akciji prikupljanja sredstava za odlazak mladog sportaša Luke Brusa na međunarodno natjecanje u karateu koje će se održati u Švicarskoj, pridružio se i letački klub Bumbar. Svi koji žele, moći će doživjeti iskustvo letenja paraglajderom po pristupačnim cijenama, a dio prihoda, namijenjen je Luki, rekao nam je Zoltan Bartaky. Dođite sutra u dvorište OŠ A. Kanižlića u Požegi od 9,00 sati,  uplatite svoj let i sudjelujte u lijepoj sportskoj priči!

Učenici OŠ A. Kanižlića sutra će u svom školskom dvorištu, od 9,00 do 11, 00 sati te od 14,00 i 16 sati peći palačinke kako bi na taj način pomogli svom prijatelju Luki u ostvarenju njegovog sportskog sna. Palačnike će peći i u pješačkoj zoni od 9,00 do 11,00 sati, a u školskom dvorištu pridružit će im se i letači iz Bumbara. Podsjetimo, Luka je kao član Karate Do kluba Požega dobio pozivnicu za sudjelovanje na 44. Europskom natjecanju u karateu koje će se održati u Švicarskoj u gradu Siggenthalu, a na kojemu će se natjecati preko 500 natjecatelja iz 20 europskih država. Novčani iznos koji je potreban za odlazak Luke i njegovog trenera Zdenka Oroza na trodnevno natjecanje u Švicarsku je  osam tisuća kuna, a pokriva troškove prijevoza, trodnevnog smještaja, kotizacije za natjecatelja i opreme, koja prema pravilima ne smije biti starija od dvije godine.Svoj doprinos hvale vrijednoj akciji poželjeli su dati i letači kluba Bumbar. “Pošto smo ove godine krenuli s panoramski letovima koje nudimo sugrađanima, razmišljali smo da se uključimo na način da od svakog uplaćenog leta, Luki doniramo 50 posto iznosa. S tim što smo do sad imali ture od 40 minuta, a sada bi ponudili letove od 10, 20, 30 i 40 minuta a svaki let bi imao svoju cijenu – recimo let od deset minuta  je sto kuna, pri tom 50 kuna ide za Luku, let od 20 minuta je 200 kuna i tako dalje. Tako se ljudi mogu odlučiti, jer imali smo već upita i za kraće letove jer nekom je doživljaj da se samo digne i leti desetak minuta,” pojašnjava nam Zoltan.

para

Građani će svoje letove moći uplatiti tijekom sutrašnje akcije u pješačkoj zoni, kod predstavnika kluba Bumbar ali i putem facebook stranice kluba.”Tko uplati sada taj let, moći će ga iskoristiti u roku od čak godinu dana, može to biti i poklon-bon, svatko će dobiti uplatnicu s imenom i prezimenom i trajanjem leta, a sav iznos odmah ćemo prebaciti Karate Do klubu. Mi sutra započinjemo akciju, ali moći će nam se građani javiti i putem facebooka te uplatiti let i nakon sutrašnje akcije, sve do roka kada Luka i trener Zdenko trebaju krenuti u Švicarsku,” dodaje Zoltan.

“Ovo je doista lijepa priča, jer Luka je potvrdio svoju vrijednost i sada mu se otvara nova mogućnost dokazivanja. Bit će to veliko iskustvo, iza Luke treba stajati jedna ekipa koja će ga podržavati u svim segmentima, a ovakav angažman zajednice daje mu poseban poticaj i uvjeren sam da će Luka dati sve od sebe da opravda poklonjeno povjerenje. Kao predsjednik Karate Do kluba Požega kucao sam na mnoga vrata i prikupio puno negativnih odgovora i izgovora. Svi su pronašli izgovore zašto ne, a nitko zašto da pomoći vrijednom dijetetu. Ali evo, kada se male ruke slože, doista se može puno toga učiniti. Ovo je akcija koja nam pokazuje na koga možemo računati i veliki je to poticaj za borca kakav je Luka. Pozitiva je tu, ima podršku škole, kluba, prijatelja, sportskih klubova i medija i učinit ćemo doista sve da zahvalnost pokažemo dobrim rezultatima,” rekao je Lukin trener Zdenko Oroz. Vidimo se sutra!

TEKST: Sanja Pok     FOTO: S. Pok/LK Bumbar

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn