VOLIM LJETO I KULTURU – Vrući ljetni ritmovi uz Elis Lovrić, Ricarda Luquea i Amigose

Datum objave: 06. 6. 2022. | Kategorija: Scena

NOVA GRADIŠKA – Iako se u Novu Gradišku, do prije nekoliko godina, tijekom godišnjih odmora navraćalo uglavnom na Glazbeno ljeto, zajednička priča POU M.A.R, Turističke zajednice i Gradske glazbe pod nazivom Volim ljeto i kulturu, postaje opasna konkurencija najpoznatijoj i najvećoj gradskoj manifestaciji. Uvjerite se u to i ovaj tjedan i rezervirajte vrijeme za vruće ljetne ritmove. U srijedu, 8.lipnja u dvorani Doma kulture očekuje vas Elis Lovrić, multijezična kantautorica, majstorica ethno world music-a, u petak, 10.lipnja, Ricardo Luque i njegovi Amigosi, a u subotu,11. DJ Karlo M. Vidimo se!

U očekivanju najvećeg domaćeg eventa u regiji koji će tijekom tri luda kolovoška dana u Grad dovesti Zdravka Čolića, Halida Bešlića, Klapu Intrade, Električni orgazam i Dubiozu kolektiv, navratite u Novu Gradišku već ovaj vikend i uvjerite se kako dobar provod tamo stanuje i puno prije Glazbenog ljeta. Zasluge za to pripadaju manifestaciji Volim ljeto i kulturu, zajedničkoj priči POU M.A.R, Turističke zajednice i Gradske glazbe koja polako ali sigurno postaje opasna konkurencija najpoznatijem i najdugovječnijem novogradiškom događaju.

Nakon što su Novogradiščane i goste grada do sada već rasplesali Nina Kraljić, Zoran Predin i operne dive Sandra Bagarić i Martina Tomčić, ovaj tjedan će to učiniti još dva poznata glazbenika. Prva je Elis Lovrić, akademska glumica i multijezična kantautorica koja govori pet i pjeva na deset jezika, poznata po pjesmama na labinjonskoj cakavici, umjetnica koja pažnju publike privlači autentičnim glazbenim izričajem u što će se moći uvjeriti svi koji u srijedu, 8. lipnja u 20 sati, navrate u dvoranu Doma kulture. Elis Lovrić u Novu Gradišku stiže u okviru programa “Jer svirati se mora 2”, sufinanciranog sredstvima Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije, zbog čega vas doživlja neće koštati ni kunu.

Početak još jednog ljetnog vikenda u gradu označit će koncert Ricarda Luquea i njegovih Amigosa, u petak, 10.lipnja, u gradskom parku. Venezuleanski profesionalni glazbenik sa zagrebačkom adresom, frontmen nekada popularnog benda Cubismo u Novu Gradišku stiže sa još sedam glazbenika različitih generacija ujedinjenih idejom njegovanja tradicionalnog kubanskog sona, bolera, guajire i ostalih stilova koji su kasnije u New Yorku stopljeni u globalni glazbeni pokret salsa glazbe. Rasplešite se uz vruće ljetne ritmove na najljepšoj gradskoj pozornici na otvorenom i pripremite za subotu, 11.lipnja, kada će o dobrom raspoloženju posjetitelja brinuti DJ Karlo M. I ne brinite o kiši, jer tu je i rezervna lokacija u dvorani Doma kulture. Vidimo se!

TEKST: S. Tarbuk                  FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn