VOLIM LJETO I KULTURU – Vesna Pisarović uz pratnju talijanskih glazbenika

Datum objave: 28. 7. 2022. | Kategorija: Scena

NOVA GRADIŠKA – Dok grad “broji sitno” do najveće i regionalno najpoznatije ljetne manifestacije, dobra vikend zabava u središnjem parku nastavlja se i idućih dana. Kako bi spremni i u punoj formi dočekali Novogradiško glazbeno ljeto, ovaj petak, 29.srpnja, navratite na koncert Vesne Pisarović koja će uz pratnju talijanskih glazbenika, jazz improvizacije i eksperimentiranje, publici predstaviti dobro poznate stare hitove u novom ruhu

Kako bi spremni i u punoj formi “odradili” trodnevnu feštu od glazbe i dobre energije koja će od 11.do 14. kolovoza u Novu Gradišku dovesti neke od najpoznatijih regionalnih zvijezda, ovaj petak navratite u središnji gradski park, jer, vrijeme je za još jednu sjajnu epizodu priče zvane “Volim ljeto i kulturu”. Nakon što su, proteklih mjeseci, posjetitelje najljepše gradske pozornice na otvorenom, rasplesali brojni manje i više poznati umjetnici, red je stigao i na Vesnu Pisarović, Slavonku s berlinskom adresom, koja je pop izričaj s početka 2000.-tih i niz uspješnih radijskih hitova, posljednjih godina zamijenila vrhunskim jazzom. Pjevačica u čijem je glazbenom životopisu pet komercijalnih albuma s platinastim i zlatnim nakladama, u Novu Gradišku stiže u pratnji vrhunskih talijanskih glazbenika, predstaviti dobro poznate stare hitove u novom ruhu.

Riječ je o sasvim posebnom albumu “Naša velika pjesmarica”, The great Yugoslav Songbook, kreativnom osvrtu na naslijeđe bivše yu glazbe iz razdoblja od ’50-ih do ’70-ih godina, kada su prevladavale balade u big band aranžmanima, laki eurovizijski hitovi, francuske šansone i talijanski šlageri u prepjevima, dovitljive twist melodije i pastoralne rock scene, swing plesnjaci i neizbježni južnoamerički ritmovi Mediterana. Uz sjajan vokal, minuciozan postupak dekonstrukcije, ogoljavanje i rastavljanje, Vesna i njeni glazbeni partneri aktualizirat će kolekciju nemogućih «standarda» , pretvarajući ih u osnove i predloške za jazz improvizaciju i eksperimentiranje, igru između forme i neformiranog, melodičnog i disonantnog, autentičnog i hibridnog. Dovoljan razlog da navratite i uvjerite se zašto je, uz najpoznatiju i najdugovječniju gradsku manifestaciju, i projekt Volim ljeto i kulturu razlog za navratiti u Novu Gradišku. Vidimo se u gradskom parku u petak, 29.srpnja od 21 sat!

TEKST: S. Tarbuk                    FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn