VOLIM LJETO I KULTURU – Nova glazbena vikend poslastica i čak tri besplatne filmske projekcije

Datum objave: 07. 8. 2021. | Kategorija: Scena

NOVA GRADIŠKA – Želeći vas uvjeriti kako je glazba zvonka radost, uživati u najljepšoj pozornici na otvorenom i podijeliti još jedan ugodni ljetni vikend sa sugrađanima, članovi Gradske glazbe Nova Gradiška i ovu vas subotu i nedjelju, 7.i 8.kolovoza, časte novim zvučnim poslasticama. Darivanju se pridružuje i POU M.A.R sa čak tri besplatne filmske projekcije- u ponedjeljak, utorak i srijedu – 9., 10. i 11. kolovoza.

Želite li proširiti glazbene vidike i otkriti po koji novi žanr, ovu subotu i nedjelju, 7.i 8.kolovoza ne propustite navratiti u središnji gradski park, na najljepšu pozornicu na otvorenom. Za novu glazbenu poslasticu i ovaj će se puta pobrinuti članovi Gradske glazbe kojima u goste stižu vrhunski gitaristički dvojac Mičetić-Bagarić, a onda i domaća heavy metal ekipa okupljena u bend Eredin. Majstori gitare Bruno Mičetić, školovani jazz glazbenik i Krunoslav Bagarić, jedan od najboljih Flamenco gitarista na ovim područjima, ionaku čarobnu ljetnu večer učinit će još čarobnijom, stoga, organizirajte ekipu i subotu rezervirajte za posjet Novoj Gradiški.

Dan kasnije, u nedjelju, 8.kolovoza, za žestoki završetak tjedna pobrinut će se grupa Eredin, lokalna ekipa koja praši izvrstan heavy metal, žanr kao stvoren za slušanje uz kriglu hladnog domaćeg craft piva. Ljetnom darivanju pridružit će se i Pučko otvoreno učilište M.A.Relković sa čak tri besplatne filmske projekcije u ponedjeljak, utorak i srijedu.

Prvi radni dan novog tjedna otvara film Tuga i slava, posljednja drama genijalnog Pedra Almodovara s velikim Antonijem Banderasom u glavnoj ulozi. Dan kasnijek, u utorak, 10.kolovoza, na rasporedu je Mali gangster, višestruko nagrađivani film za male i velike, pametna i zabavna nizozemska obiteljska komedija, priča koja, kaže kritika i publika, osvaja na prvu. Propustite li odlazak u kino u ponedjeljak i utorak, ostaje vam večernji termin u srijedu, 11.kolovoza, rezerviran za još jednu istinsku poslasticu pod nazivom Raspjevana ulica. Riječ je o irskom igranom glazbenom filmu, jedinstvenoj priči u kojoj će, prije svega, uživati oni koji su odrastali 80-tih godina prošlog stoljeća, u vrijeme pop zvuka i MTV-a. I ovu projekciju Pučko otvoreno učilište realizira uz potporu Grada Nova Gradiška, Turističke zajednice, Ministarstva kulture i medija i HAVC-a, stoga, navratite i potpuno besplatno uživajte! Ljeto je, ionako, stvoreno za to!

TEKST: S. Tarbuk              FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn