VLADA ODLUČILA – Projekt aglomeracije Nova Gradiška uvršten na listu strateških investicijskih projekata

Datum objave: 17. 12. 2017. | Kategorija: Gospodarstvo

vinko

ZAGREB – U Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta pod predsjedanjem Martine Dalić održana je sjednica Povjerenstva  za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata. Sjednici su nazočili i župan brodsko posavski, Danijel Marušić i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić.

Tom je prilikom Povjerenstvo, između ostalih, donijelo i odluku da se na listu strateških nacionalnih projekata uvrsti i projekt „Razvoj vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Nova Gradiška“, vrijedan 157 milijuna kuna. Riječ je o projektu od vitalnog značaja koji obuhvaća izgradnju i rekonstrukciju sustava javne odvodnje, izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, kao i izgradnju i rekonstrukciju sustava javne vodopskrbe na području grada Nova Gradiška i općina Cernik i Rešetari.

U ovom milijunskom projektu, 70 posto sredstava osigurano je iz europskih fondova dok će se za preostalih 30 pobrinuti Hrvatske vode, državni proračun i jedinice lokalne samouprave. Završetkom projekta, što bi, bude li sve išlo po planu, trebalo biti do kraja 2018.godine, rekonstruirat će se 8 retencijskh bazena, izgraditi 27 km gravitacijskih kolektora i tlačnih cjevovoda, 12 crpnih stanica, uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, te skoro 4 km magistralnog vodopskrbnog cjevovoda, čime će, nakon dugo godina, biti osiguran dovoljan vodospremnički prostor na vodopskrbnom sustavu Nove Gradiške.

TEKST: S. T       FOTO: BPŽ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn