VIRTUALNI PODUZETNIČKI CENTAR – Lipik i Nova Gradiška među prvima krenuli u projekt “Grad prijatelj ženskog poduzetništva”

Datum objave: 07. 3. 2017. | Kategorija: Gospodarstvo

grad-prijatejl-zenskog-poduzetnistva

LIPIK/ NOVA GRADIŠKA  – Virtualni ženski poduzetnički centar kreirao je u suradnji s poduzetnicama Hrvatske, ali i nekoliko EU država, te institucija, projekt Grad prijatelj ženskog poduzetništva, koji će se provoditi diljem Europe. Projekt je nastao s ciljem osnaživanja sinergije između poduzetništva i lokalne samouprave, a prvi gradovi u Europi koji su intenzivno krenuli u ovaj projekt su Lipik, Nova Gradiška, Zagreb, Sisak i Zaprešić. Njihovi gradonačelnici premijerno će svoje aktivnosti u ovom pravcu predstaviti na Kongresu poduzetnica jugoistočne Europe, 08. ožujka u Zagrebu.

“Raduje me činjenica da je nekoliko gradova u Hrvatskoj, ali i izvan nje odmah na prvi spomen našeg projekta pozitivno reagiralo te počelo ugovarati suradnju s nama na provedbi projekta Grad – prijatelj ženskog poduzetništva. Naš projekt usmjeren je snaženje suradnje s lokalnim zajednicama i poduzetnica, koje će dobivenu šansu za potporu te subvencije, zacijelo višestruko vratiti onima koji su u njih vjerovali, i dali potreban vjetar u jedra da se poslovno osnaže i krenu s poduzetničkim aktivnostima,” kazala je Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, koji će institucionalno provoditi ovaj projekt u cijeloj Europi zajedno s partnerima. Prvi gradovi u Europi koji su intenzivno krenuli u ovaj projektu su Grad Lipik, Nova Gradiška uz Zagreb, Sisak i Zaprešić, a njihovi gradonačelnici premijerno će svoje aktivnosti u ovom pravcu predstaviti na Kongresu poduzetnica jugoistočne Europe, 08. ožujka u Zagrebu.

“Nakon puno aktivnosti koje radimo za naše poduzetnice i poduzetnike na području Lipika, uključivanje u ovaj projekt bio nam je normalan slijed aktivnosti. U našoj gospodarskoj zoni svi su prostori popunjeni, imamo status grad prijatelj poduzetnika i obrtnika, brojne subvencije dajemo našim poduzetnicima, organiziramo brojne edukacije za naše poduzetnike, pa je sasvim logičan korak bio da krenemo još intenzivnije podupirati i žene u poduzetništvu. Ovaj  je projekt idealan za poticaj ženama u poduzetništvu, kojih je na području Grada Lipika više od 40 posto – istaknuo je Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika u povodu početka provedbe projekta Grad – prijatelj ženskog poduzetništva.

U projekt se već na samim počecima idejne razrade uključio i Grad Nova Gradiška. “Projekt “Grad prijatelj ženskog poduzetništva” je zanimljiv projekt kroz koji će vjerujem i manji gradovi i općine biti u mogućnosti istaći svoje prednosti naspram većih gradova – kao što su npr. uvjeti življenja, brzina obavljanja ishođenja raznih dozvola za pokretanje posla, što i sama  začetnica projekta Mirela Glavaš nastoji istaći u tom projektu. Poduzetnicama, koje su uz poduzetništvo i majke, odlučili smo u suradnji sa Virtualnim poduzetničkim centrom, omogućiti poslovne edukacije i to kroz cijelu 2017. godinu, a vjerujem da će biti još odličnih projekata i ideja u kojima ćemo nastojati biti potpora kroz resurse koje trenutno imamo. Veselim se povelji koja će mi biti uručena i na taj način i dalje promovirati Novu Gradišku. Grad Nova Gradiška je iznimno sklon razvoju poduzetništva, a s obzirom da sam bio poduzetnik i to uspješno 20. godina, prije početka obnašanja dužnosti gradonačelnika, svjestan sam problema kojih poduzetnici/e imaju te se uvijek veselim novim projektima i idejama,” ocijenio je Vinko Grgić, gradonačelnik Nove Gradiške početak provedbe projekta u ovom gradu.

TEKST: S. P.   FOTO: virtualni centar

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn