VINCELOVO U POŽEGI – “Zeleno-plavo” bogatstvo tradicije, okusa i mirisa

Datum objave: 24. 1. 2015. | Kategorija: Gospodarstvo

n

POŽEGA  – I ove godine Požega je na jedan dan postala središte zeleno-plavog eno i gastro bogatstva Hrvatske zahvaljujući manifestaciji “Zeleno-plavo” koja se osmu godinu zaredom u održava uz požeško Vincelovo. Uz vincelovsku vatru i rezanje trsa, mirisnih delicija i opojnih zlatnih  kapljica nije nedostajalo – gurmanska “Hrvatska u malom”.

U organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije  Udruženja obrtnika Požega, Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika, Turističke zajednice Grada Požege te HGK Županijske komore Požega  i ove su se godine okupili brojne obrtnici iz kontinentalne i jadranske Hrvatske kako bi na jednom mjestu promovirali hrvatske autohotne prehrambene proizvode, tradiciju i običaje. Pokrovitelji manifestacije su Hrvatske obrtničke komora, Požeško-slavonske županije i Grada Požege. Bogati program u Šetališnoj zoni započeo je paljenjem vincelovske vatre i  simboličnim rezanjem trsova, a uz bogatu ponudu “zelenih i plavih” eno i gastro specijaliteta dobro raspoloženje unatoč hladnoći, podigli su svojim nastupima Tamburaški sastav Glazbene škole Požega, GKUD Požega i Kud Zlatna dolina

“Osam godina zaredom traje manifestacija koja povezuje zeleno i plavo koja je postala tradicija i koju će trebati još unaprijediti i još u nju ulagati da bismo spojili ponudu koju nudi Slavonija i koju može pružiti upravo u pripremi turističke sezone. Jer, to je izvoz, to je ono što vrijedi i ovakvo povezivanje će stvoriti novu dodanu vrijednost,” naglasio je predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.
“Dragi gosti želim vam dobrodošlicu u grad Požega. Nadam se da je ovo jedan od pravih načina kako bi se svi povezali za boljitak svakog našeg obrtnika, za boljitak svakog našeg grada  i svih onih koji danas u teškim uvjetima pokušavaju stvarati nove vrijednosti,” rekao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović. Prigodnim riječima okupljenim Požežanima i gostima obratili su se i predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Stipo Barukčić i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn