VINCELOVO U POŽEGI – Zeleno-plava gastro ponuda uz vincelovsku vatru i rezanje trsa

Datum objave: 13. 1. 2017. | Kategorija: Gospodarstvo

vincelovo

POŽEGA – I ovogodišnje Vincelovo u Požegi u organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, Udruženja obrtnika Požega, Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika, Turističke zajednice Grada Požege te HGK Županijske komore Požega okupit će brojne obrtnike  u projektu “Zeleno-plavo” čiji je cilj povezati kontinentalnu i jadransku Hrvatsku te promovirati hrvatske autohotne prehrambene proizvode na domaćem turističkom tržištu. Manifestacija će se održati 21. siječnja na Trgu Sv. Trojstva od 10,45 sati, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Ove godine dolaze brojni obrtnici od Dubornika, Rijeke, Splita, Šibenika, preko Zagreba, Virovitice, Osijeka Vinkovaca i Vukovara, naglasio je predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske Anto Bilobrk. “Svi su najavili da dolaze u još većem broju nego do sada. Ako budemo imali bar 50 udruženja i komora, da svako pripremi od 50 do 100 porcija hrane, to će biti tri do četiri tisuće porcija prave i kvalitetne hrane koju pripremaju naši obrtnici. Pozivamo sve građane da nam se pridruže na toj manifestaciji,” naglasio je predsjednik  Obrtničke komore Požeško-slavonske Ante Bilobrk.

DSC00005

“Pozivamo sve naše posjetitelje i goste da dođu u subotu, 21. siječnja na Trg Sv. Trojstva na tradicionalnu manifestaciju Vincelovo u Požegi i Zeleno-plavo gdje ćemo uz paljenje vincelovske vatre i simbolično rezanje trsa povezati jadranske i slavonske običaje te zajedničku eno i gastro ponudu. U sklopu projekta već desetu godinu zaredom organizira se i promocija proizvoda hrvatskog ribarstva pod nazivom “Riba Hrvatske – jedi što vrijedi”, a uz odličnu gastronomsku ponudu zabavljat će nas glazbeni sastav Posegana,” naglasila je  direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

nn

Uz bogatu gastro ponudu, manifestacija ima i edukativni karakter jer već po tradiciji održat će se i Obrtnički forum- stručni skup namijenjen predsjednicima Obrtničkih komora i Udruženja obrtnika, uz nazočnost Ministra poljopoprivrede te izaslanika Ministarstva gospodarstva. Generalni pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo poljoprivrede, a pokrovitelji su Grad Požega i Požeško-slavonska županija.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn