VINCELOVO U POŽEGI – Na jednom mjestu mirisi, okusi i boje zelene i plave Hrvatske

Datum objave: 17. 1. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

plakat 1

POŽEGA – Već tradicionalno, Vincelovo u Požegi, okupit će brojne obrtnike  u projektu “Zeleno-plavo” čiji je cilj povezati kontinentalnu i jadransku Hrvatsku te promovirati hrvatske autohtone prehrambene proizvode na domaćem turističkom tržištu. Manifestacija će se održati 20. siječnja na Trgu Sv. Trojstva od 11,00 sati u organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, Udruženja obrtnika Požega, Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika, Turističke zajednice Grada Požege te HGK Županijske komore Požega.

Ovogodišnje izdanje požeškog Vincelova koje na jednom mjestu nudi mirise, okuse i boje zelene i plave Hrvatske predstavili su na konferenciji za novinare gradonačelnik Darko Puljšić, direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak, predsjednik OK Požeško-slavonske županije Anto Bilobrk i predsjednik Udruženja obrtnika Požega Mile Golić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Vincelovo u Požegi i “Zeleno-plavo” u zadnjih se pet godina pokazalo kao jedan vrhunski događaj gdje nas posjećuju naši kolege i prijatelji s morskih destinacija, i gdje uspješno provodimo u djelo poznatu turističko-gospodarsku priču o povezivanju zelene i plave brazde. To je budućnost i poljoprivrede u Slavoniji, ali i doprinos razvoju u Priobalju. Požeško Vincelovo kao tradicionalna proslava omogućilo je da Požega doista postane jedna prepoznatljiva destinacija i u tom segmentu,” rekao je gradonačelnik Puljašić uz poziv sugrađanima da se pridruže lokalnim obrtnicima i njihovim gostima u toj jedinstvenoj manifestaciji.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TZ Grada Požege već osmu godinu zaredom uključena je u ovu veliku gastro manifestaciju, Vincelovo u Požegi, uz akciju “Zeleno-plavo” ali i promociju proizvoda hrvatskog ribarstva pod nazivom “Riba Hrvatske – jedi što vrijedi”. “Cilj je turistički promovirati tradiciju, vrijednosti naših krajeva te povećati konkurentnost poljoprivrednih proizvoda. Osim gostiju u manifestaciju su uključeni i domaći predstavnici koji također nude svoje tradicionalne proizvode, a brojni gosti ovdje su već od petka 19. siječnja. Službeni program započinje u subotu kada će već do 9,30 u Gradskoj vijećnici biti održan Obrtnički forum gdje će gradonačelnik Puljašić primiti sve predstavnike sudionika, obrtničkih komora i udruženja obrtnika, izaslanike ministarstava i druge goste. Otvorenje manifestacije uz potpalu vincelovske vatre održat će se u 10, 40 sati na Trgu Svetog Trojstva, a uz s kušanje gastro specijaliteta koje će pripremati obrtnici na štandovima, predstavit će se i požeški vinari i vinogradari,” najavila je direktorice TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Obrtnička komora organizira ovaj projekt u cilju jačanja ugleda jedinstvene obrtničke asocijacije kao nezaobilaznog čimbenika razvoja obrtništva i ukupnog gospodarstva, naglasio je predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Anto Bilobrk. “Ciljevi projekta su povezati kontinentalnu i jadransku Hrvatsku, promovirati vrijednosti obrtničkih proizvoda i usluga, povećati konkurentnost poljoprivrednih proizvoda i turizma uz doprinos povećanju potrošnje hrvatskih proizvoda i povećanju svijesti potrošača o tim proizvodima kao visokovrijednim namirnicama,” rekao je Bilobrk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A da je Požega u vrijeme Vincelova omiljena obrtnička destinacija svjedoče i brojevi jer ove će se godine, kako je rekao predsjednik udruženja obrtnika Mile Golić, na požeškom baroknom trgu okupiti preko 200 sudionika koji će svoje proizvode i tradicionalne specijalitete predstaviti na 25 štandova, pet kućica i 15 stolova a dolaze iz 14 županijskih obrtničkih komora i 26 udruženja obrtnika – iz Zagrebačke, Primorsko-goranske županije, Splitsko-dalmatinske županije, Dubrovačko-neretvanske, Istarske županije, Šibensko-kninske, Zadarske, Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Sisačko-moslavačke, Brodsko-posavske, Varaždinske županije, Krapinsko-zagorske i Požeško-slavonske županije.

TEKST: Sanja Pok      FOTO: Sanja Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn