VELIKI EDUKATIVNO-SPORTSKI EVENT: ”Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet” održan u Požegi

Datum objave: 11. 2. 2022. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Osnovna škola „Dobriša Cesarić“ domaćin je sportsko-edukativne kampanje Sportskih igara mladih pod nazivom “Zero Waste – Budi dio Igre – Čuvajmo naš planet”. Učenici su imali organiziranu rekreaciju te predavanje o razvrstavanju otpada.

Plazma Sportske igre mladih, najveća sportska manifestacija u Europi, započela je svoju 26. sezonu u Požegi. Djeca i mladi s područja Požege sudjelovala su u edukaciji o važnosti održivog razvoja, očuvanja okoliša, reciklaže i sportskim natjecanjima na edukativnom poligonu.

Svoje mlade sugrađane pozdravili su i bodrili Ferdinand Troha, zamjenik županice Požeško-slavonske županije, Maja Petrović, pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Požege, Zvjezdana Krip, ravnateljica škole i Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih.Uz sportska natjecanja u 10 sportskih disciplina, te promicanje sporta i sportskog načina života, Plazma Sportske igre mladih provode i mnogobrojne edukativne aktivnosti.

Nakon edukacije o važnosti zaštite okoliša, na redu su bila natjecanja na edukativnom poligonu. Mješovite ekipe pokazale su svoju sportsku spremnost, a najspretniji bili su Sara Mišić, Luka Budimir, Luka Komušanac i Maja Mitrović.

Coca-Cola u Hrvatskoj i ove godine podržava nastojanja Plazma Sportskih igara mladih na području održivog razvoja sudjelovanjem u velikoj edukativnoj kampanji Zero Waste – Budi dio Igre – Čuvajmo naš planet. U sklopu kampanje organizirat će se 21 samostalni event po nacionalnom ključu (u svakoj županiji po jedan event) na kojima će sudjelovati djeca osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, učitelji, nastavnici i građani.

TEKST: S. P.           FOTO: igremladih.org

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn