VELIČKI BAZENI – Tvrtka “Vinota” u sastavu požeške “Color grupe” otkupila veličke bazene

Datum objave: 30. 12. 2016. | Kategorija: Gospodarstvo

img_6221

POŽEGA/VELIKA – Tvrtka “Vinota” koja djeluje u sastavu “Color grupe” iz Požege uložila je 1,64 milijuna eura za otkup potraživanja koje je tvrtka “Zlatne terme” u čijem su vlasništvu i velički bazeni sa pripadajućim zemljištem, imala u Podravskoj banci. Kako najavljuju domaći ulagači, uskoro se očekuje rasplet gordijskog čvora koji je godinama bio čvrsto vezan oko nekada vrlo popularnog slavonskog turističkog odredišta.

Prema riječima Gorana Šutala, vlasnika”Color grupe”, slijedi kroz ovršni postupak, jer je to pravni put, prenošenje nekretnina u vlasništvo „Vinote“ što bi trebalo biti završeno početkom 2017. godine tako da bi do ljeta ušli u vlasništvo nekretnina. Čelnici Color grupe i njene kćeri „Vinote“ u suradnji sa stručnjacima razmišljaju o temeljitoj rekonstrukciji bazena, te gradnji novih objekata kako bi se vratio nekadašnji sjaj veličkom turizmu baziran na prirodnom bogatstvu ovdašnjih izvorišta tople vode. Zbog toga se pripremaju projekti i dokumentacija za te zahvate.Šutalo je najavio kako namjeravaju uz otvorene izgraditi i natkrivene bazene te tako sezonu proširiti na cijelu godinu, a u planu je i hotel. Građevinski radovi trebali bi krenuti u drugoj polovini iduće godine, a već 2018. godine bazeni bi mogli biti u upotrebi.
Najavljuju apliciranje projekta razvoja veličkog turizma za sredstva  fondova Europske unije, a ukoliko za to dobiju “zeleno svjetlo“ predviđeno je proširenje ovih razvojnih planova vezanih uz bazenski kompleks u Velikoj što bi značilo dodatno obogaćivanje sadržaja i turističke ponude.

TEKST: S.P./ J. T.     FOTO: Slavonski.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn