UZ DAN POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE – Županijski sajam obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i strukovnih škola

Datum objave: 22. 4. 2017. | Kategorija: Gospodarstvo

N

POŽEGA – U sklopu programa proslave Dana županije na središnjem Trgu sv. Trojstva u Požegi danas su svoje proizvode i rukotvorine izložili predstavnici poljoprivrednih gospodarstava s područja županije te obrazovne ustanove – Veleučilište u Požegi, Tehnička škola, Obrtnička škola i Poljoprivredno-prehrambena škola Požega.

Proizvodi od meda, buče, proizvodi od višnje, kupine, suhomesnate poslastice i domaći sirevi, mirisna lavanda s požeško-slavonskih polja, vina i zdravi sokovi, domaći kolači i pekarski proizvodi, pekmez i džemovi, autohtoni suveniri i originalne kreacije – sve to i više, izložili su vrijedni proizvođači na svojim štandovima. Njihov trud vrijedan je svake pozornosti i hvale, naglasio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević otvarajući sajam.

NN

“Prije svega, čestitam vama svima koji ste u ovo prohladno jutro, razmišljajući da li je jutrošnji mraz napravio štetu, ipak došli na sajam kako bi zajedno i na ovaj način proslavili Dan županije, na prvom Županijskom sajmu. Želimo da on postane tradicija kako bi pružili priliku za predstavljanje svim vlasnicima OPG-ova i proizvođačima iz cijele županije. Sretan sam što ste ovdje, od Čaglina do Lipika, iz svih općina i gradova. Ovdje su oni koji svojim rukama, svojom tradicijom, vjerom, kulturom i ljubavlju rade za svoju obitelj, svoju Slavoniju i svoju domovinu,” rekao je župan pozivajući građane da kušaju, pogledaju ali i kupuju, baš kako i nalaže sajmovanje. Uz župana Tomaševića, izlagače su pozdravili i posjetili na štandovima zamjenici župana Željko Jakopović i Ferdinad Troha, saborski zastupnik Franjo Lucić i zamjenik požeškog gradonačelnika Darko Puljašić.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn