UZ DAN GRADA POŽEGE – Svečano otvoren Poduzetnički inkubator u Požegi

Datum objave: 12. 3. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – Povodom obilježavanja Dana grada Požege danas je svečano otvoren Poduzetnički inkubator u Industrijskoj ulici u Požegi, projekt sufinanciran od EU i Europskog fonda za regionalni razvoj ukupne vrijednosti 18.642.984,00 kuna, od čega je Europska unija sufinancirala iznos od 17.363.220,00 kuna. Vrpcu na vratima inkubatora svečano su presjekli gradonačelnik Požege Darko Puljašić i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić.

Nazočne uzvanike pozdravio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić. “Sretan sam i ushićen jer u ovaj objekt nismo samo uložili svoje znanje i sredstva već i vjeru u one mlade ljude koji će ovdje početi svoj poslovni put. I to tako da će im Grad Požega, Republika Hrvatska i svi ostali dionici pomoći da se osnaže te nakon nekoliko godina kvalitetnog rada i uspješnog poslovanja izađu iz ovog inkubatora kao profilirani poduzetnici koji su spremni širiti svoje poslovanje. A ovakvi projekti su potrebi jer Slavonija je hranila, Slavonija je branila i Slavonija ima priliku dobro živjeti,” naglasio je u prigodnom govoru požeški gradonačelnik Darko Puljašić dodajući kako je aktualna Vlada s premijerom Plenkovićem, prva Vlada koja je prepoznala važnost Slavonije te ostvarila konkretne rezultate, a Poduzetnički inkubator je upravo jedan od njih.

Prigodnim riječima obratio se i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić. “Nema ljepšeg nego kada povodom Dana grada otvaramo ovakve centre. Ova vlada pokazala je kako je apsolutni partner jedinicama lokalne i regionalne samouprave i kroz poreznu reformu i kroz pojačano korištenje sredstava iz EU fondova te kroz projekt Slavonija. I ova sredstva uložena su na pravo mjesto,” naglasio je ministar Pavić te dodao kako je u pripremi niz mjera i komponenti za mlade ljude koji žele pokretati svoja poslovanja u cilju i gospodarstva i demografske politike.

Nositelj projekta Poduzetničkog inkubatora je Grad Požega, a partneri su javna ustanova regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije i Grad Kutjevo. Suradnici na projektu su Veleučilište u Požegi, Općina Velika te četiri srednje škole iz Požege – Ekonomska, Tehnička, Obrtnička i Poljoprivredno-prehrambena škola. Inkubator je opremljen i zauzima prostor od oko 1500 kvadratnih metara. Raspolaže s četiri proizvodne hale s vlastitim uredom i sanitarnim čvorom s oko 150 kvadratnih metara, 12 uredskih opremljenih prostorija te konferencijsku i edukacijsku dvoranu veličine 55 kvadratnih metara. Dvorane su opremljene suvremenom prezentacijskom i multimedijalnom opremom, a kroz kriterij selektivnosti, inkubator će biti u prilici odabrati korisnike, a preferirat će se proizvodne djelatnosti, uslužne djelatnosti vezane uz proizvodnju i preradu, te razvoj tehnoloških i naprednih projekata s naglaskom na I i druge inovativne tehnologije.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn