UVODNA KONFERENCIJA – Projekt Zaželi za bolje sutra II Grada Kutjeva

Datum objave: 28. 2. 2023. | Kategorija: Promo

KUTJEVO – U kino dvorani grada Kutjeva 28.veljače.2023. održana je Uvodna konferencija projekta Zaželi – za bolje sutra II (UP.02.1.1.16.0204) Poziva Zaželi faza III.

Uz projektni tim projekta, voditeljicu projekta Anamariju Ketović, koordinatorice aktivnosti i nabave Angelu Jozić i Nikolinu Miketa, na konferenciji su sudjelovali gradonačelnik grada Kutjeva gosp. Josip Budimir, partneri projekta Zaželi u ime Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, područnog ureda Požega gđa. Martina Keller i Hrvatskoga zavoda za socijalni rad, područnog ureda Požega gđa Josipa Kolić, zaposlene žene u projektu te mediji.

Konferenciju je vodila voditeljica projekta Anamarija Ketović. ,,Ovaj projekt pridonosi višestrukim ciljevima Europskog socijalnog fonda a to su zapošljavanje pripadnica ciljane skupine nezaposlenih žena s nižom i srednjom razinom obrazovanja, koje kontinuirano nailaze na niz poteškoća na tržištu rada, te ujedno socijalnom uključivanju krajnjih korisnika – starijih i nemoćnih osoba.” naglasila je.

Ideja projekta je zaposliti 22 žene s područja grada Kutjeva na poslovima pružanja potpore i podrške min 132 krajnja korisnika.
Novozaposlene žene će svojim radom i aktivnostima poboljšati kvalitetu života 167 krajnjih korisnika pružajući im potporu i podršku od obavljanja kućanskih poslova do razgovora, druženja i pomaganja u raznim društvenim aktivnostima.”
Ukupna vrijednost projekta Zaželi za bolje sutra II je 143.577,87 Eura. Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te je iznos bespovratnih sredstava 85% iz Europskog socijalnog fonda i 15% iz državnog proračuna RH.
Razdoblje provedbe projekta je 8 mjeseci, a žene su započele s radom od 1. veljače i zaposlene su na 6 mjeseci.

Nakon voditeljice projekta prisutnima se obratio gradonačelnik grada Kutjeva te je izrazio zadovoljstvo provođenjem projekta i nada se ovakvim projektima i u budućnosti.

Cilj projekta Zaželi – za bolje sutra je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena pripadnica ranjivih skupina, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici čime će se smanjiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizik od siromaštva a ujedno povećati razina kvalitete života te socijalna uključenost krajnjih korisnika.

Projekt će osnažiti i unaprijediti radni potencijal 22 nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a s područja Grada Kutjeva. Žene će biti zaposlene 6 mjeseci kako bi pružale uslugu pomoći i podrške za minimalno 132 krajnja korisnika u nepovoljnom položaju čime ublažavaju socijalnu isključenost i povećavaju razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

IZVOR: Grad Kutjevo

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn