USPJEŠNA PRIČA KOJA TRAJE – Sjajni Edo Maajka otvorio 22.Novogradiško glazbeno ljeto

Datum objave: 18. 8. 2017. | Kategorija: Scena

n

NOVA GRADIŠKA – U sjajnoj atmosferi, s 22. na ramenima, uz novu vizuru najužeg centra grada, ali i za četvrtak neuobičajeno puno posjetitelja, tradicionalnom rock večeri, počelo je Novogradiško glazbeno ljeto.

Najpoznatija je to, najdugovječnija i omiljena gradska manifestacija koju su prije nešto više od dva desetljeća, uz logističku potporu Turističke zajednice i grada, pokrenuli vječni novogradiški dječaci, entuzijasti i lokalpatrioti-od ove godine, na žalost, pokojni Zlatko Štefanac, Željko Brčić-Duša, Zdravko Sokić i Antun Špoljarić Špoljo. Riječ je o jedinstvenoj kulturno-zabavno-turističko- glazbenoj priči koja je, s vremenom postala novogradiški brend, ali i u grad dovela gotovo sve najveće nacionalne zvijezde, priči koja , znajući kako se o ukusima ne raspravlja, u tri središnje glazbene večeri , nudi i tri sasvim različita žanra. Jer, tako je najpoštenije. Osim toga, recept je to koji se i ove godine pokazao uspješnim. Dokazala je to već prva večer manifestacije, namijenjena mladima i onima koji se tako osjećaju, urbanom zvuku, ali i najvažnijem glazbenom žanru, večer koja simbolično predstavlja posvetu dobrim, starim vremenima u kojima je Nova Gradiška punim plućima živjela rock and roll.

b

Čast da s rock večeri otvori 22.Novogradiško glazbeno ljeto i publiku pripremi na predstojeća tri dana ludila, nakon uvodnih nastupa lokalno-slovenske kombinacije-Barbare Dautović u pratnji slovenskih The Unimogs-a i domaćih „Rokera“- pripala je regionalnom caru repa, zagrebačkom Bosancu s izraelskom adresom, dečku oštrih rima, jednostavno sjajnom -Edi Maajka. Vrhunski razglas, dobro uštiman bend, jednostavnost i neposrednost THE „zvijezde“, dobro poznati stihovi umotani ogromnom količinom pozitivne energije-recenzija su koncerta koji je, uz prvog čovjeka grada, gradonačelnika Vinka Grgića, okupio i male i velike, ali i značajan broj nekih novih, na urbanom zvuku odgajanih klinaca, potvrđujući tako iskonsko rock porijeklo grada, ali i, ne manje važno, sjajno odrađen organizacijski dio posla.

Uz vječnu ekipu Agencije Novogradiško glazbeno ljeto i Turističku zajednicu grada predvođenu direktoricom Dinkom Matijević i njenom brojnom, šarmantnom ženskom ekipom, ove je godine, dižući stvar na profesionalnu razinu, značajan dio posla odradio Bernard Kumić Berny, kao voditelj press centra i čovjek zadužen za sve ono iza i ispred stage-a. Foto i likovne izložbe u izlozima grada, za feštu, ali i generacije koje dolaze-novo ušminkani, estetski vrhunski obnovljeni gradski park, prepune ulice i trgovi, do posljednjeg mjesta ispunjeni ugostiteljski objekti, mirisi i ponuda koji otvaraju apetit, kids fun zone, barokna kočija Obrta „Mađo“ iz 19.stoljeća s pratećim „stajliš“ vozačem u smokingu i slavonskim vrancima, šarenilo boja, kakofonija zvukova-tako je izgledala Nova Gradiška prve večeri Glazbenog ljeta. Nastavak slijedi već u petak, 18.kolovoza i bit će još i bolji, jer, na redu je tradicionalno najposjećenija- tamburaška večer. Žicama koje u srce diraju, a koje će prebirati domaći tamburaški sastavi Satir, Lengeri i Legatto, po prvi će se puta u 20 godina manifestacije, pridružiti glazbeni kolege iz Dalmacije, klapa Rišpet. Petak donosi i sajam OPG-a, ali i onaj slavonskih craftera u režiji lokalnih pivara, obitelji Bošnjak. Tražite li mjesto za vikend izlazak, Nova Gradiška je hot destinacija. Glazbeno ljeto je u tijeku!


TEKST: Simonida Tarbuk      FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn