USPJEH NA DRŽAVNOM NATJECANJU – Powerlifting klub BODY ART Požega u Đurđevcu osvojio 14 medalja

Datum objave: 17. 12. 2018. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Powerlifting klub BODY ART Požega sudjelovao je 15 i 16.12.2018. u Đurđevcu, na prvenstvu Hrvatske u powerliftingu i bench press-u. Požeški klub predstavilo je šest natjecatelja i natjecateljica Brigita Bakić, Marina Abramović, Antonio Miletić, Davor Januš, Darijo Marković i Marko Milinović koji su osvojili ukupno 14 medalja – devet zlatnih, četiri srebrne i jednu brončanu medalju.

Prvog dana, u subotu, održano je powerlifting natjecanje uz nastup troje požeški natjecatelja. “Brigita Bakić, juniori do 57 kg, nije imala svoj dan. Mučila se u disciplinama čučnja i posebno bench presa, ali se malo iskupila u mrtvom dizanju gdje je podigla hrvatski rekord od 140 kg. Ipak, to je bilo kasno za dobar plasman. Antonio Miletić, juniori do 74 kg. Ovo je za Antonia bilo zadnje natjecanje u juniorskoj kategoriji, on je od 2019 senior, i odlično ga je odradio. Popravio je osobne rekorde u sve tri discipline (ukupno za 15 kg) i osvojio 2 mjesto u svojoj kategoriji, kao i druga mjesta u sve tri discipline. Njegov dobar rad na treninzima se isplatio. Marina Abramović, kadet (sub junior) do 63 kg, naša nova natjecateljica obilježila je prvi dan natjecanja. Kakav početak sportske karijere. Prva u kategoriji, prva u sve tri discipline i prva u apsolutnoj kategoriji za kadete. Pet zlata! Uz sve to i hrvatski rekord u čučnju od 111 kg! Na svom prvom natjecanju. A ima samo 16 godina. Fenomenalno,” izvijestio je trenere Robert Međugorac.

Drugog dana, u nedjelju, održano je natjecanje u bench press-u. Za PLK BODY ART nastupilo je četvero natjecatelja. Brigita Bakić s podignutih 70 kg uzela je zlato u kategoriji i srebro u apsolutnoj kategoriji. Davor Januš, masters II invalid do 105 kg, odradio je dobro natjecanje i s novim osobnim rekordom od 127,5 kg osvojio zlato. Darijo Marković, potvrdio je svoj osobni rekord od 160 kg i osvojio broncu u kategoriji do 120 kg open. Napao je u zadnjem pokušaju i 165 kg. Bilo je blizu. Marko Milinović, open do 105 kg, imao je svoj dan. Postao je državni prvak i to u velikoj konkurenciji. Bilo je zanimljivo do zadnjeg pokušaja, međutim kada je Marko sigurno podigao svoj osobni rekord od 180 kg, priča je bila gotova. Ta kilaža bila je nedostižna za konkurenciju.

“Kao zaključak, Powerlifting klub BODY ART, prvog dana ima ukupno 6 zlata i 4 srebra. Drugog dana 3 zlata, 1 srebro i 1 broncu.Nakon napornih priprema, slijedi odmor za natjecatelje. Zatim kreću nove pripreme jer je državno za 2019 godinu već sredinom 3 mjeseca zbog prilagodbe izmijenjenom međunarodnom kalendaru natjecanja. Ja, kao trener, sam prezadovoljan ostvarenim rezultatima i s optimizmom čekam 2019 u kojoj očekujem i povratak natjecanjima ozlijeđene Patricije Januš,” zaključio je trener Robert Međugorac.

TEKST: S. P.     FOTO: PLK Body Art

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn